Οι εικονομάχοι του πολυπολιτισμού

Εφημερίδα “Έρευνα”
19 Νοεμβρίου 2009, σελ. 7


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε πως η ύπαρξη του Εσταυρωμένου, στις σχολικές αίθουσες της Ιταλίας είναι προσβλητική για τις διάφορες «μειονότητες». Οι Ιταλοί, όπως αναμενόταν, αντέδρασαν αρνητικά στην προκλητική αυτή απόφαση. Η Υπ. Παιδείας της Ιταλίας δήλωσε ότι «κανένα ιδεολογικό δικαστήριο δεν θα μας απαγορεύσει την παράδοσή μας».

Αμέσως, όμως, οι επαγγελματίες «προοδευτικοί» στην Ελλάδα άρχισαν τον εγκεφαλικό τους εμετό, προσβάλλοντας με τη χολή τους τη θρησκεία μας. «Να φύγουν οι εικόνες από τις τάξεις των ελληνικών σχολείων. Είμαστε κοινωνία πολυπολιτισμική».

Οι σύγχρονοι εικονομάχοι -παρασυρόμενοι από τον ασυγκράτητο μισελληνικό και αντιχριστιανικό φανατισμό τους- παρουσιάζουν στα μέσα ενημέρωσης μία εικόνα του ελληνικού σχολείου, αντίστοιχη με τα ιερατικά σχολεία των Ταλιμπάν.

Κι όμως, θυμάμαι στα μαθητικά μου χρόνια τις σχολικές τάξεις γεμάτες με ζωγραφιές ηρώων της αρχαιότητας, του Βυζαντίου και της Επανάστασης του ’21. Σήμερα πλέον οι ξενόδουλοι προπαγανδιστές της πολυπολιτισμικής «νέας εποχής» έχουν επιβάλλει την αποκαθήλωση των ηρώων αυτών και την αντικατάσταση τους με αφίσες που δημιουργούν «κατάλληλη παιδαγωγική ατμόσφαιρα». Είναι ενοχλητικά για τους δυνάστες αυτής της χώρας (εγχώριους και ξένους) τα ηρωικά πρότυπα

Σειρά έχει τώρα η εικόνα του Χριστού. Βλέπεις οι αγωνιστές του 1821 πολέμησαν πρώτα υπέρ Πίστεως και μετά υπέρ Πατρίδος. «Αυτή η θρησκεία μας λευτέρωσεν» γράφει ο Μακρυγιάννης. Η Νέα Τάξη και οι ντόπιες θεραπαινίδες της δεν μας θέλουν λεύτερους στο φρόνημα. Θέλουν να απαξιώσουν την Ορθοδοξία που πέρα από θρησκεία, είναι κοινό βίωμα και πολιτισμός, γιατί έχει κοινωνική γεωμετρία. Ενώ αυτοί είναι οπαδοί του νεοφιλελεύθερου ατομικισμού που θέλει εξαθλιωμένο, μόνο και αβοήθητο το σύγχρονο άνθρωπο, βορά στη βούληση των ισχυρών.

Με το πρόσχημα ότι ο Σταυρός και οι θρησκευτικές εικόνες διαχωρίζουν τους μαθητές, καθώς τα μεταναστόπουλα δεν πρέπει να αισθάνονται μειονεκτικά λόγω της καταγωγής, της φυλής ή του θρησκεύματός τους.

Αυτό που δεν έχουν συνειδητοποιήσει όλοι αυτοί οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» του συστήματος είναι πως -παρά την πολυπολιτισμική πλύση εγκεφάλου και την λυσσώδη προπαγάνδα για υποτίμηση της εθνικής ταυτότητας- στα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη οι λαοί στην συντριπτική πλειονότητα τους διαπνέονται από εθνική συνείδηση, στην οποία η παράδοση εξακολουθεί να έχει λειτουργικό ρόλο.

Ενώ στις ΗΠΑ η εθνική συνείδηση εξαντλείται στην αποδοχή και υπεράσπιση του Συντάγματος της χώρας, στην Ευρώπη η εθνική συνείδηση στηρίζεται σε διαχρονικά πολιτισμικά στοιχεία με πρωταρχικά τη θρησκεία, τη γλώσσα και τις παραδοσιακές αξίες.

Ο σταυρός, οι εικόνες αποτελούν διαχρονικά σύμβολα, δηλώνουν την ταυτότητά μας. Το μόνο που θα καταφέρουν οι «εικονομάχοι» θα είναι η συνειδητή αφύπνιση του θρησκευτικού αισθήματος των λαών, όπως ακριβώς η κα Ρεπούση και οι υποστηρικτές της απαξιώθηκαν πριν μία τριετία.

Κλείνω με μία είδηση από την Αυστραλία, μία πραγματικά πολυπολιτισμική χώρα. Ελληνόπουλο 11 χρόνων ξυλοκοπήθηκε από μουσουλμάνους συμμαθητές του σε σχολείο του Σίδνεϊ, γιατί έτρωγε σαλάμι την περίοδο του Ραμαντάν, της δικής τους νηστείας. Αρκετά παιδιά χριστιανών είπαν ότι φοβούνται να φάνε το μεσημέρι, γιατί δέχονταν επιθέσεις αν το φαγητό τους ήταν «διαφορετικό» από των άλλων. Αυτό το πολυπολιτισμικό μοντέλο σχολείου ονειρεύονται οι επαγγελματίες «προοδευτικοί» για την Ελλάδα μας;

5 σχόλια:

Manuel είπε...

Η άποψη των αλλοθρήσκων μεταναστών είναι απολύτως σεβαστή και ως εκ τούτου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, όταν αναφέρεται σε λειτουργίες του κράτους, στις οποίες υποκεινται ή συμμετέχουν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους (δικαστήρια, σχολεία κ.λπ.)
Παρά ταύτα, δευτερευόντως με απασχολεί η άποψή τους. Πρωτίστως ενοχλούμαι ως εκπαιδευτικός που υποχρεούμαι να διδάσκω υπό τη σκέπη θρησκευτικών συμβόλων αποτροπαϊκού ή άλλως πώς θεωρουμένου χαρακτήρα. Είναι προφανής η αντίφαση μεταξύ αυτού του σκηνικού και του ορθολογιστικού πνεύματος που, υποτίθεται, χαρακτηρίζει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Ενδεχομένως τέτοιου τύπου καταστάσεις να είναι συμβατές με ιεροδιδασκαλεία στο ορεινό Πακιστάν, όπου ασκούνται Ταλιμπάνοι, δεν έχουν όμως θέση σε ένα κράτος δικαίου με θετικό προσανατολισμό.
Με εκτίμηση,
Μανώλης Σαβοριανάκηγς

Manuel είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τσιλιμίγκρας Ιωάννης είπε...

Το άρθρο 3 του Συντάγματος λέει: «Επικρατούσα θρησκεία είναι η θρησκεία της ανατολικής ορθοδόξου εκκλησίας του Χριστού.»

Το Άρθρο 16 παράγραφος 2: το κράτος μέσω της παιδείας προωθεί την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των μαθητών. Και βεβαίως, όλα αυτά δεν μειώνουν την ισχύ του άρθρου 13 που κάνει λόγο για ένα ανεξίθρησκο ελληνικό κράτος, δηλαδή για ένα κράτος, που, βεβαίως, έχει ένα θρησκευτικό, πολιτισμικό, εθνικό στίγμα, αλλά σέβεται τη θρησκευτική ετερότητα του άλλου ταυτοχρόνως
->ο οποίος άλλος οφείλει να σέβεται το δικό μας πολιτιστικό στίγμα, αφού ζει στην Πατρίδα μας.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ -δημοκρατικά- ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΕθΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

η αναλογία μετά περί στρατού είναι ατυχής. Εγώ κατέγραψα μία συνήθεια των μουσουλμανοπαίδων στην Αυστραλία. Αν έχεις ένα αντίστοιχο γεγονός βίας εναντίον μουσουλμάνων που έφαγαν κρέας τη Σαρακοστή, ευχαρίστως να το δημοσιεύσω...

Manuel είπε...

Παραβλέπεις το σαφώς πιο πρωτόγονο θρησκευτικό συναίσθημα των περισσοτέρων μουσουλμάνων σε σχέση με το ξεθυμασμένο (ευτυχώς κατ' εμέ) αντίστοιχο συναίσθημα των χριστιανών (εννοώ της πλειοψηφίας όσων δηλώνουν ακόμη χριστιανοί). Με άλλα λόγια η εξίσωση των αντιδράσεων για Σαρακοστή και Ραμαζάνι συνιστά παραλογισμό, εκτός κι αν θεωρείς ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην εποχή που σφαζόμασταν για τη λατρεία των εικόνων.
Αποδέχομαι την ανάγκη επιβολής του νόμου, όταν συντελούνται παράνομες πράξεις, σαν αυτές της αυστραλιανής περίπτωσης που αναφέρεις. Μην έχεις όμως ψευδαισθήσεις. Η ενσωμάτωση Μουσουλμάνων, Ινδουιστών, μαύρων, κίτρινων, Αρειανών και λοιπών εξωγήινων στο καπιταλιστικό σύστημα προφανώς θα επιφέρει και την ακύρωση της εξωτικής συμπεριφοράς τους. Δεν είμαστε στο Μεσαίωνα ούτε στα κλειστά κοινωνικά συστήματα του παρελθόντος και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να υπάρξει εγκιβωτισμός ενός εν μέρει ξένου πολιτισμικού σώματος στο πλαίσιο της κοινωνίας της παγκοσμιοποίησης.
Ας θυμηθούμε τον γέρο Λένιν - "Ιμπεριαλισμός, το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού".

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, Manuel, ότι είσαι υπέρμαχος της κοινωνίας της παγκοσμιοποίησης το καταλάβαμε... Αλλά αυτά που διαβεβαιώνεις ότι θα συμβούν με την "ενσωμάτωση Μουσουλμάνων, Ινδουιστών κλπ (πολύ βολική η εξισωτική σου προσέγγιση -λες και συγκρίνεται η μουσουλμανική πρωτόγονη αγριότητα με την ινδουιστική πραότητα ή το βουδιστικό ζεν...) στο καπιταλιστικό σύστημα", ότι δηλ. θα "ακυρωθεί η εξωτική (τι ήπιος και χαϊδευτικός χαρακτηρισμός για όλες τις ακρότητες που διαπράττονται!!) συμπερυφορά τους", εγώ τουλάχιστον δεν τα βλέπω να γίνονται. Το αντίθετο διαπιστώνω, σε παγκόσμια κλίμακα, μια λυσσώδη προσπάθεια δηλαδή των Μουσουλμάνων να επιβάλλουν τις δικές τους αντιλήψεις στις χώρες που ήρθαν κατ' αρχήν ως φιλοξενούμενοι. Μάλλον εσύ λοιπόν έχεις ψευδαισθήσεις...