Υπουργείο εθνοφοβικής Παιδείας (μέρος 2ο)

Το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει τη Ρεπούσια πολιτική στο χώρο της Παιδείας, λησμονώντας πως καθήκον της Παιδείας, σύμφωνα με τα Σύνταγμα, είναι να αναπτύξει την εθνική συνείδηση των μαθητών.

Τα πρώτα συμπτώματα ήταν πως κατάργησε το Εθνική από το "Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων" και τοποθέτησε την κα Δραγώνα ως Ειδική Γραμματέα «Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων», η οποία θεωρεί πως η ελληνική εθνική ταυτότητα είναι κατασκεύασμα του ιμπεριαλισμού του 19ου αιώνα.

Είναι γνωστή, βέβαια, η τοποθέτηση της κας Διαμαντοπούλου κατά της απόσυρσης του βιβλίου της κας Ρεπoύση. Δηλαδή ανήκει στην ομάδα εκείνων που δεν ενοχλούνται ή επιδοκιμάζουν την κακοποίηση της εθνικής μας Ιστορίας και την ανόσια προσβολή στους αγώνες και τα ιστορικά βιώματα των παππούδων μας!

Η κα υπουργός, ακόμα, θεωρεί ότι οι αλλοδαποί μαθητές πρέπει να διδάσκονται -στα δικά μας σχολεία- τη γλώσσα τους και την ιστορία τους. Αν μάλιστα προέρχονται από γειτονικά κράτη να μαθαίνουν και τη δική τους εκδοχή -που είναι εθνικά φορτισμένη- ενώ τα Ελληνόπουλα να μαθαίνουν την ιστορία τους αποφορτισμένη και στρογγυλεμένη, όπως θέλουν ο Σόρος, η κα Κουλούρη, η κα Δραγώνα και η κα Ρεπούση.

Η κα Διαμαντοπούλου, πρόσφατα, στα πλαίσια ενός πιο δημοκρατικού σχολείου, καλεί τους μαθητές να καταγγέλλουν τους καθηγητές και τους διευθυντές που τους παροτρύνουν να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή. Κατά την άποψη της η προσευχή αποτελεί την πρωταρχική απειλή για τη δημοκρατικότητα… Όχι ο εκφοβισμός των μαθητών από τις συμμορίες που καραδοκούν μέσα και έξω από τα σχολεία μας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων τους, οι συμμορίες αυτές στην πλειονότητα τους απαρτίζονται από αλλοδαπούς και πρεζόνια.

Όλα αυτά θέτουν ζητήματα για τη συνταγματικότητα της εκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της χώρας μας τα τελευταία χρόνια. Το Σύνταγμα στο άρθρο 16 παρ. 2 ορίζει ότι το κράτος μέσω της παιδείας προωθεί την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων. Επομένως, όσο ισχύει το παρόν Σύνταγμα, κάθε προσπάθεια αποεθνοποίησης και αποχριστιανοποίησης της Παιδείας μας είναι αντισυνταγματική, πραξικοπηματική και αντιδημοκρατική.

Το ερώτημα είναι αμείλικτο. Γιατί επιχειρείται αυτή η πνευματική εθνοκάθαρση της νέας γενιάς του ελληνισμού μέσα στην Πατρίδα μας; Σε συνδυασμό μάλιστα με τον εποικισμό της από εκατομμύρια αλλόθρησκους λαθρομετανάστες στους οποίους οι ίδιοι κύκλοι επιθυμούν να δώσουν δικαίωμα ψήφου και προνόμια αποίκων; Μήπως θέλουν να μας προετοιμάσουν για νέα τετελεσμένα στα εθνικά μας θέματα;

1 σχόλιο:

Manuel είπε...

Οι εθνικιστικές φαντασιώσεις και οι μύθοι σε πλήρη ανάπτυξη! Είμαι γονιός και προφανώς θεωρώ ως δικαίωμα του παιδιού μου να προσευχεται ή όχι στην πρωινή προσευχή ή τέλος πάντων δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να του υποδείξει τι θα πράξει στην πρωινή συγκέντρωση, πλην της αυτονόητης υποχρέωσής του να έχει κόσμια συμπεριφορά.
Όσο αφορά το Σύνταγμα για το οποίο κόπτεσαι, είναι προφανής η αντίφασή του με στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα στα όσα προβλέπει για την ελληνορθόδοξη διάσταση της παιδείας. Ως εκ τούτου, δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν εκπληρώνω τα όσα αναφέρονται στα άρθρα που έμπλεος συγκινήσεως αραδιάζεις, καθώς αντιφάσκουν με άλλες συνταγματικές προβλέψεις για την ελευθερία συνείδησης, έκφρασης κ.λπ. Ξέρεις πολύ καλά ότι ο λόγος που αυτά τα σκοταδιστικά υπολείμματα παραμένουν εν ισχύ είναι η πίεση που ασκεί η κερδοσκοπική οργάνωση που λέγεται Εκκλησία και η διαπλοκή της με τα πλέον σκοτεινά στελέχη της πολιτικής ζωής και της διοίκησης.
Για να προλάβω τις ενστάσεις σου περί ρόλου συνεκτικού κονιάματος, που υποτίθεται διαδραματίζει η Εκκλησία, πρέπει να σου πω ότι αν είναι η συνοχή μας να διασφαλίζεται από τέτοια σκιάχτρα από το παρελθόν, προτιμώ να παραδοθώ στην αλλοτρίωση του Σόρος και των λοιπών ιεράκων της παγκοσμιοποίησης. Είναι άλλωστε δεδομένο ότι δεν θα τεθεί τέτοιο δίλημμα. Τα τσακάλια οι παπάδες έχουν αποδείξει ότι πάντα πάνε με τους νικητές. Να δεις ότι και με τον Εωσφφόρο της Νέας Τάξης, όπως αρέσκεσθε εκεί στον Συναγερμό να χαρακτηρίζετε την παγκοσμιοποίηση, μια χαρά θα τα βρουν (μην σου πω ότι αυτό έχει ήδη συμβεί).