Οικονομική κηδεμονία και κερδοσκόποι

Όσοι θεωρείτε ότι οι περικοπές στο εισόδημα των εργαζομένων θα είναι έκτακτες και προσωρινές, αυταπατάστε. Ακόμη και αν η κυβέρνηση πετύχει την πτώση του ελλείμματος κάτω από το 3% στα επόμενα τρία χρόνια. Και αυτές οι περικοπές είναι το πρελούδιο σε μία καταιγίδα μέτρων εξουθενωτικής λιτότητας.

Οι κομισάριοι της ΕΕ, «κηδεμόνες» και ρυθμιστές της σύγχρονης οικονομικής κατοχής της πατρίδας μας, τονίζουν συνεχώς πως νέα σκληρότερα μέτρα εξαθλίωσης των ελληνικού λαού θα επιβληθούν και το 2011 και το 2012.

Οι ελίτ που χαράζουν τη στρατηγική της ΕΕ πιέζουν να φτωχύνουν όχι μόνο οι Ιρλανδοί, οι Έλληνες, οι Πορτογάλοι ή οι Ισπανοί, αλλά όλοι ανεξαιρέτως οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, γιατί δήθεν έτσι θα γίνει πιο ανταγωνιστική η ευρωπαϊκή οικονομία.

Είναι προφανές πως έχουν βάλει στο στόχαστρο την κατάλυση του κοινωνικού κράτους. Ανεξάρτητα από τα δημόσια ελλείμματα και τα χρέη οι κυβερνήσεις των «27» λαμβάνουν ή σκοπεύουν να λάβουν μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βέβαια στα κατευθυνόμενα μμε διατυμπανίζουν πως κήρυξαν τον πόλεμο στους «κερδοσκόπους». Όμως, οι κερδοσκόποι αδιαφορούν, αν οι κυβερνήσεις θα ξεζουμίσουν ή όχι τους εργαζόμενους των χωρών τους. Όσο βλέπουν τους ευρωπαίους ηγέτες άτολμους, θα κατασπαράζουν τον ένα μετά τον άλλο τους αδύναμους κρίκους της Ευρωζώνης με τοκογλυφικά επιτόκια.

Οι κερδοσκόποι κερδίζουν μόνο όταν δανείζουν. Πρωταρχικός στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν το υποψήφιο κράτος - θύμα τους, για να το δανείσουν τελικά με ιλιγγιώδη επιτόκια… Το θέμα είναι να μην πανικοβληθεί η ηγεσία. Πχ η Ελλάδα με έλλειμμα 12,7% δανείστηκε με επιτόκιο 6,4%. Η Ισπανία με έλλειμμα 11,4% δανείστηκε με 3%...

Τώρα, πώς οι ελληνικές κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένης της σημερινής) θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα με τα αρπακτικά της διεθνούς κερδοσκοπίας, όταν δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την εγχώρια αισχροκέρδεια. Καθημερινά, στη λαϊκή και το super market πληρώνουμε τα ίδια προϊόντα σε υπερδιπλάσια τιμή από τη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ οι μισθοί μας είναι σχεδόν οι μισοί.

Έχουμε αγανακτήσει με την προκλητική απραξία των κυβερνώντων που αφήνουν τα καρτέλ και τους αεριτζήδες μεσάζοντες να θησαυρίζουν ανενόχλητοι σε βάρος καταναλωτών και παραγωγών. Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις ως λαός ότι οι ίδιοι άνθρωποι θα μας απαλλάξουν από την παρουσία της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Τέλος, ας έχουμε κατά νου πως η οικονομική υποτέλεια μιας χώρας οδηγεί και σε εθνικές συμφορές. Η Ελλάδα έχει ανοιχτά ζητήματα όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, στο Κυπριακό και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Μέχρι στιγμής, η παρούσα κυβέρνηση δεν δείχνει να προβάλλει επαρκή αντίσταση στα κελεύσματα των ισχυρών, υπακούοντας πειθήνια σε ό,τι υπαγορεύουν οι ξένοι δυνάστες στα οικονομικά μας. Όσοι έχουν διεκδικήσεις εναντίον της, κατανοούν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επιχειρήσουν να αρπάξουν ό,τι μπορέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: