Οι πολίτες αντιδρούν στην αισχροκέρδεια των super market

Σε εποχές μαζικής μουντιαλικής αποχαύνωσης, ευτυχώς κάποιοι καταναλωτές αντιδρούν στην αισχροκέρδεια των super market. Άλλωστε, οι ελληνικές κυβερνήσεις ως σήμερα, προκλητικά αδρανείς, αποδεικνύουν την ανικανότητα ή τη συνενοχή τους και σε αυτόν τον τομέα.

Συγκεκριμένα, στην Κατερίνη, σε super market γνωστής αλυσίδας, 50 πολίτες όταν έφτασαν με τα ψώνια τους στο ταμείο, σύσσωμοι αρνήθηκαν να πληρώσουν την αναγραφόμενη τιμή των προϊόντων και ζήτησαν έκπτωση 15%. Ζήτησαν, μάλιστα, από τον διευθυντή να επικοινωνήσει με τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης και να ζητήσει την ικανοποίηση του αιτήματός τους.

«Το οικογενειακό μας εισόδημα μειώθηκε κατά 20% μόνο τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες και κάθε μέρα που περνά, η αγοραστική μας δύναμη συρρικνώνεται, ενώ τα κέρδη των εταιρειών σας αυξάνονται!» είπαν οι εξαγριωμένοι πολίτες, ενώ και οι υπόλοιποι πελάτες του καταστήματος συνάχτηκαν με τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και περίμεναν για μισή ώρα την απάντηση από την Αθήνα, η οποία δεν έφτασε ποτέ.

Οι πολίτες έφυγαν αφήνοντας πίσω τους ένα βουνό από καλάθια γεμάτα τρόφιμα, ενώ φρακάρισε ο χώρος των ταμείων από τα εγκαταλελειμμένα καροτσάκια. Ζήτησαν συγγνώμη από τους υπαλλήλους του καταστήματος για το πρόβλημα της επανατοποθέτησης των προϊόντων στα ράφια τους, αλλά και από όλους τους πελάτες που έτυχε να ψωνίζουν εκείνη τη στιγμή για την καθυστέρηση στο ταμείο.

Στη συνέχεια ψώνισαν από συνοικιακό κατάστημα που τους έκανε σε πρώτη φάση ομαδική έκπτωση 5%.

Το γεγονός αποτελεί ενθαρρυντικό φαινόμενο. Επιτέλους, οργανωμένοι καταναλωτές εξέφρασαν την οργή τους για την αισχροκέρδεια που σημειώνεται εις βάρος τους σε εποχή οικονομικής κρίσης και ζήτησαν το αυτονόητο: Την προστασία του πολίτη από τις πολυεθνικές και τους αεριτζήδες μεσάζοντες που λυμαίνονται ανενόχλητοι την ελληνική αγορά.

Το σύνθημά τους: «Αντιδράστε, Αντισταθείτε! Οργανωθείτε! Γιατί, σ’ εμάς, τους απλούς πολίτες, κανείς δεν πρόκειται να χαρίσει κάτι». Είναι απόλυτα εύστοχο. Από μία κυβέρνηση που στοιχειωδώς θα σεβόταν την υστεροφημία της, θα περίμενε κανείς στην παρούσα κατάσταση τουλάχιστον τη μείωση του κόστους κατανάλωσης και φρένο στην αισχροκέρδεια.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από εκείνους που επέλεξαν ως «λύση» της κρίσης την επιλεκτική επιβολή φόρων σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους και τη δραστική μείωση του εισοδήματός μας.

«Γιατί επιτρέπετε το ίδιο προϊόν να πωλείται στην Ελλάδα 40‐80% ακριβότερα απ' ότι στη Γερμανία; Γιατί δεν προστατεύετε τους πολίτες σας κύριε Υπουργέ;» έγραφε το φέιγ βολάν που διένειμαν τα μέλη της κίνησης πολιτών.

Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη δράση των ενεργών πολιτών της Κατερίνης αλλά και πολιτών από άλλες πόλεις. Σε αυτή τη χώρα όλα είναι ΔΝΤα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: