«Νέο Λύκειο» χωρίς Νεότερη Ιστορία

Το «Νέο Λύκειο» της κας Διαμαντοπούλου υποβαθμίζει τα Θρησκευτικά και την Ιστορία σε μαθήματα επιλογής. Πρακτικά η κα υπουργός και το επιτελείο της βρήκαν τον τρόπο να εξοστρακίσουν πλαγίως τα δύο «ενοχλητικά» για τη Νέα Τάξη μαθήματα.


Συγκεκριμένα, η Ιστορία θα είναι υποχρεωτικό μάθημα μόνο στην Α΄Λυκείου, ενώ στη Β' και τη Γ' Λυκείου υποβιβάζεται σε μάθημα επιλογής. Εντάσσεται πλέον σε ομάδα μαθημάτων με τον τίτλο «Αρχαιογνωσία» και η διδασκαλία της περιορίζεται στην «Αρχαία Ιστορία» και την «Ιστορία των ιδεών». Η «Ευρωπαϊκή Ιστορία» εντάσσεται στην ομάδα «Κοινωνικές Επιστήμες». Η Νεότερη Ιστορία -που διδάσκεται ως τώρα στη Γ' Λυκείου και είναι αυτή που ενοχλεί τη Νέα Τάξη-απουσιάζει από το ωρολόγιο πρόγραμμα. Μάθημα επιλογής θα είναι και τα Θρησκευτικά και για τις 3 τάξεις του Λυκείου. Εντάσσονται στην ομάδα των Κοινωνικών Επιστημών.

Δηλαδή, αφού είδαν ότι ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες με το βιβλίο - ανοσιούργημα της Ρεπούση και βέβαια δεν τόλμησαν να επιχειρήσουν τη συγγραφή ενός αντίστοιχου εθνομηδενιστικού βιβλίου Ιστορίας για τη Γ΄Λυκείου, οι θεραπαινίδες του ουγγρο-εβραίου μισέλληνα George Soros βρήκαν την ιδανική για το σινάφι τους λύση:

Στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, όπου οι μαθητές τα δίνουν όλα για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, η Ιστορία θα είναι μάθημα επιλογής, όπως η φωτογραφία ή ο χορός, μαθήματα που χρειάζονται πολύ λιγότερο διάβασμα. Αλλά και όσοι μαθητές θα επιλέξουν την Ιστορία δεν θα μπορέσουν να διδαχθούν ποτέ πλέον στο ελληνικό Λύκειο την νεότερη Ιστορία μας.

Τώρα θα μου πείτε κάποιοι ότι, από το να διδάσκονταν οι μαθητές μας τα φληναφήματα της κας Δραγώνα, πως δήθεν το ελληνικό Έθνος υπάρχει μόνο τα τελευταία 200 χρόνια ή ότι στη Σμύρνη το 1922 δεν έγινε σφαγή αλλά συνωστισμός, ίσως είναι καλύτερα να μη μαθαίνουν τίποτα.

Προσωπικά, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με την παραπάνω άποψη. Γιατί αυτοί που εκπαραθυρώνουν την νεότερη Ιστορία αλλά και τα θρησκευτικά από βασικούς πυλώνες του εκπαιδευτικού μας συστήματος, δείχνουν με σαφήνεια την πρόθεσή τους. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει, όπως δεν αφήσαμε να διδάσκονται τα παιδιά μας το ανθελληνικό τερατούργημα της Ρεπούση.

Η Νέα Τάξη επιχειρεί μεθοδευμένα να αντικαταστήσει τις εθνικές κοινωνίες με πολυπολιτισμικά κοινωνικά μορφώματα. Σε αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσεται και η ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών. Στο ελληνικό σχολείο, που επιδιώκεται να μεταβληθεί σε πολυπολιτισμικό, πρώτος στόχος είναι η άμβλυνση της εθνικής ταυτότητας.

Αυτό που οφείλουμε ως ελάχιστο, είναι συνεχής επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των αξιών της εθνικής ιδιαιτερότητας, του πολιτισμού και της Ιστορίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: