«ΟΧΙ σε σύνθετη ονομασία» βροντοφώναξε η Ομογένεια

Εφημερίδα “Ελεύθερος Κόσμος”
24 Νοεμβρίου 2007, σελ. 9


Η Ομογένεια διατηρεί τον Πολιτισμό, τη Γλώσσα και κυρίως την Ελληνοπρέπεια και τις αξίες της. Μόνη και εγκαταλειμμένη, όχι μόνο επιβιώνει αλλά διαδραματίζει ρόλο εθνικής σημασίας και αγωνίζεται να κρατήσει ό,τι στην Ελλάδα χάνεται. Παλεύει με ψυχή, καρδιά και δυναμισμό Ταυτόχρονα αγωνίζεται με σύγχρονους πολιτικούς όρους, έξυπνα και αποτελεσματικά.

Οι Έλληνες της Αυστραλίας διαδήλωσαν την προηγούμενη Κυριακή (18 Νοεμβρίου) στην Μελβούρνη για το Μακεδονικό. Έστειλαν ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν αποδέχoνται τη σύνθετη ονομασία για το κράτος των Σκοπίων και ότι θα αντιδράσουν έντονα αν η κυβέρνηση της Αυστραλίας αναγνωρίσει ποτέ τη χώρα αυτή με το όνομα Μακεδονία.

Η αστυνομία εκτίμησε τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο σε 40.000, ενώ τα μέσα ενημέρωσης μίλησαν ακόμα και για 55.000 κόσμο! Όπως και να ‘χει, η Μελβούρνη σείστηκε από τον παλμό και τον ενθουσιασμό των ομογενών μας. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της νεολαίας, ενώ τα συνθήματα «ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ» και «ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» δόνησαν ολόκληρη την πόλη.

Η πορεία κατέληξε στα σκαλοπάτια της Πολιτειακής Βουλής της Βικτώριας. Εκεί με διακήρυξη απαίτησαν από την Κυβέρνηση και όλα τα ομοσπονδιακά πολιτικά κόμματα της Αυστραλίας, να τηρήσουν στο ακέραιο τη δέσμευσή τους, ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν τη FYROM με το κλεμμένο συνταγματικό της όνομα. Κατέστησαν σαφές πως επιθυμούν να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή ονομασία, η οποία δεν θα περιέχει την λέξη "Μακεδονία" είτε μεμονωμένα, είτε ως σύνθετη είτε ως παράγωγη.

Μεγάλη επιτυχία των ομογενών αποτελεί η μεταστροφή της μέχρι πρότινος αρνητικής θέσης της Αντιπολίτευσης στο Σκοπιανό. Ο βουλευτής της Lindsay Tanner ανέγνωσε στα ελληνικά μήνυμα του Προέδρου του Εργατικού Κόμματος, Kevin Rudd (που χωρίς αμφιβολία εκλέγεται στις 24 Νοεμβρίου), με το οποίο διαβεβαίωσε ότι η δική του κυβέρνηση, θα συνεχίσει να αποκαλεί τα Σκόπια ως FYROM, μέχρι να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση με την Ελλάδα.

Το άλλο μεγάλο κόμμα, το Liberal Party, έχει ανακοινώσει την ίδια πολιτική. Ο Βουλευτής κ. Νίκος Κότσιρας μετέφερε θερμό μήνυμα του Πρωθυπουργού Τζών Χάουαρντ με ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ελληνισμού. Βλέπετε, οι Έλληνες στην Αυστραλία είναι 700.000 ψήφοι και χάρη στη σθεναρή και δυναμική κινητοποίηση τους, η Αυστραλία δεν έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με το ελληνικό όνομα.

Το συλλαλητήριο της Μελβούρνης μαζί με το πρόσφατο του Καναδά αποτελούν ένα μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνισμού στα σχέδια περί «Σύνθετης Ονομασίας». Ας αφυπνίσουν με την ηχηρή φωνή τους τον Ελληνισμό, μέσα στην Ελλάδα, όπου ασκείται τεράστια οργανωμένη πίεση για να καμφθεί το φρόνημα του. Οι Έλληνες Πατριώτες έχουμε κουραστεί να βλέπουμε την Ελλάδα παθητική και ηττοπαθή, εγκλωβισμένη στην ατολμία των κληρονομικών κομματαρχών…

Video - αποσπάσματα του συλλαλητηρίου της Μελβούρνης μπορείτε να παρακολουθήσετε στο:
http://www.youtube.com/watch?v=evddS9MgqJY

Δεν υπάρχουν σχόλια: