Η Σκοπιανή ηγεσία υποκλίνεται στη «Μεγάλη Μακεδονία»

Εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα"
16 Φεβρουαρί
ου 2008, 1η σελίδα


Ομολογώ ότι θεωρούσα πως πιθανότατα ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών αφορούσε μία μειοψηφία ακραίων σωβινιστών της FYROM και πως ως ένα βαθμό ήταν ένα διπλωματικό διαπραγματευτικό χαρτί της εξωτερικής τους πολιτικής, χωρίς πραγματικό αντίκρισμα.

Ωστόσο, στις 4 Φεβρουαρίου -136η επέτειο από τη γέννηση του «ήρωα» των Σκοπιανών Γκότσε Ντέλτσεφ- ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Νικόλα Γκρουέφσκι κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Ντέλτσεφ, που ήταν στολισμένος με τεράστιο χάρτη-λάβαρο της «Ενιαίας Μεγάλης Μακεδονίας», παρουσία πολλών επισήμων, όπως ο «μετριοπαθής» Κίρο Γκλιγκόρωφ και ο προκαθήμενος της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής Εκκλησίας».

Ο χάρτης -όπως φαίνεται στη φωτογραφία- συμπεριλαμβάνει ολόκληρη τη Μακεδονία μας, από Φλώρινα, Καστοριά και Κοζάνη, μέχρι τα Γρεβενά, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, το Άγιον Όρος, το Κιλκίς, τις Σέρρες, τη Δράμα, την Καβάλα έως και τη Θάσο! Ο ίδιος χάρτης σε τεράστιες διαστάσεις απλώνεται στις κερκίδες των γηπέδων της FYROM σε όλες τις διεθνείς αθλητικές αναμετρήσεις των ομάδων τους.

Ο χάρτης της αρπαγής της Βορείου Ελλάδος και κυρίως το γεγονός ότι μπροστά του στάθηκαν προσοχή η πολιτική, η στρατιωτική αλλά και η θρησκευτική ηγεσία της FYROM συνιστά ευθεία απειλή και εχθρική ενέργεια κατά της Πατρίδας μας. Αποδεικνύει δε ότι το όνομα είναι το κλειδί που θέλουν οι Σκοπιανοί, ώστε αμέσως μετά να εγείρουν επισήμως εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας.

Πρακτικά το συμβάν αποκαλύπτει πως δεν είναι γραφικοί ή ακραίοι όσοι ανησυχούν για τα κατακτητικά σχέδια των Σκοπίων που στοχεύουν στο διαμελισμό και την αρπαγή της Β. Ελλάδας. Επίσης, το γεγονός ότι αποσιωπήθηκε από τα ισχυρά μμε της Πατρίδας μας αποτελεί ένα εύλογο ερωτηματικό. Τέλος, περιμένω τις αντιδράσεις όλων όσοι αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται «προοδευτικοί». Πού είναι όλοι αυτοί οι antifa, το indymedia, όλοι αυτοί οι υπερευαίσθητοι που φακελώνουν αστόχαστα σαν φασίστα κάθε Έλληνα Πατριώτη; Γιατί σιωπούν μπροστά στο αλυτρωτικό παραλήρημα των Σκοπιανών;

Επιτέλους, ας αφυπνισθούν οι ιθύνοντες που διαχειρίζονται την εξωτερική μας πολιτική και ας απαιτήσουν κατόπιν τούτων των αποδείξεων, να σταματήσει η Εθνική Ντροπή της «Σύνθετης Ονομασίας»…

http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=539&Itemid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: