Φλώρινα όπως… Ίμια;

Εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα"
19 Οκτωβρίου 2008, σελ. 8


Αποθρασυνόμενοι από την μικροψυχία της εξωτερικής μας πολιτικής οι προβοκάτορες των Σκοπίων, το βράδυ της Δευτέρας 13/10, τοποθέτησαν κάθετα στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο πεδίο βολής της Φλώρινας, ένα φορτηγό και ένα τρακτέρ με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί η στρατιωτική φάλαγγα, αποτελούμενη από τέσσερα ερπυστριοφόρα άρματα μάχης και δύο στρατιωτικά οχήματα τύπου τζιπ.

Με την παρέμβαση της αστυνομίας αποκαταστάθηκε προσωρινά η κυκλοφορία, αλλά ύστερα από λίγο οι προβοκάτορες άρχισαν να προτρέπουν συγχωριανούς τους να σταματήσουν ξανά την στρατιωτική φάλαγγα, γεγονός που προκάλεσε νέα ένταση. Ακολούθησε συμπλοκή με 4 συλλήψεις.

Το πρωί στις 14/10, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, σε απ' ευθείας σύνδεση με την Μελίτη, οι 4 συλληφθέντες ..."κάτοικοι" προσποιούμενοι τους οικολόγους άρχισαν το παραμύθι ότι η χρήση του πεδίου βολής από τον Ελληνικό Στρατό απειλεί την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων. Όμως,, οι ερωτήσεις του Βελόπουλου περί της εθνικής συνειδήσεως τους, όταν επαναλάμβαναν διαρκώς πως είναι "Έλληνες πολίτες", δεν απαντήθηκαν παρά τις επίμονες εκκλήσεις του Λιαρέλη και του Παπαδάκη.

Το περιστατικό είχαν δημιουργήσει θερμοκέφαλα στοιχεία της ολιγάριθμης σλαβόφωνης κοινότητας της περιοχής συνεπικουρούμενα από μερικούς κατοίκους που προηγουμένως όμως είχαν δεχτεί διαβεβαιώσεις πως επρόκειτο για διαδήλωση εναντίον της "καταστροφής των χωραφιών από τα άρματα του στρατού". Βέβαια τα κίνητρα των οργανωτών το αντελήφθησαν την επομένη μετά την "παρέμβαση Γκρουέφσκι" για το ζήτημα αυτό.

Συγκεκριμένοι κύκλοι στην περιοχή προσπαθούν εδώ και μέρες να ρίξουν νερό στον μύλο της εθνικιστικής προπαγάνδας των Σκοπίων. Να σημειωθεί, ότι και πριν από δύο εβδομάδες μικρή ομάδα κατοίκων προσπάθησε να ματαιώσει στρατιωτική άσκηση στο πεδίο βολής του Δήμου Μελίτης.

Οι Αστυνομικές Αρχές, μετά από αυτό, είχαν πάρει απόφαση ότι δεν θα επιτρέψουν να ξανασυμβούν τέτοιου είδους περιστατικά που εκθέτουν την Ελλάδα και επιτέλους προέβησαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι οι ίδιοι που είχαν πρωτοστατήσει και στα προηγούμενα επεισόδια στη Μελίτη και σχετίζονται άμεσα με τον Βοσκόπουλο του "Ουράνιου Τόξου".

Για να μην μένει ούτε μια υπόνοια ποιοι κρύβονται πίσω από τις προβοκάτσιες που στήθηκαν στη Φλώρινα, με τους συλληφθέντες προσήχθησαν τρεις Σκοπιανοί δημοσιογράφοι -του καναλιού Α12, του δικτύου Α23, της εφημερίδας “Nova Makedonija”- και ένας καμεραμάν του καναλιού Α14. Αφού εξακρίβωσαν τα στοιχεία τους, με συνοδεία Αστυνομίας πήραν κάποια πλάνα και μετά τους... κατευόδωσαν, υπό τις φωνές τους ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Καταρρέει, επομένως, το άλλοθι που προέβαλαν οι θολοκουλτουριάρηδες-δεκανίκια της προπαγάνδας των Σκοπίων στην Ελλάδα (οργανώσεις όπως η «Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση», το indymedia του Σόρος ή ο Ιός της Ελευθεροτυπίας) ότι δήθεν σύσσωμη η τοπική κοινωνία αντιτίθεται στο πεδίο βολής.

Ειδικά μετά το πατρονάρισμα που επιχείρησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της fyrom Νίκολα Γκρούεφσκι, κάνοντας λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών στην Ελλάδα, έπεσαν οι μάσκες.

O τύπος και τα portals του γειτονικού κράτους έχουν αφηνιάσει, κάνοντας λόγο για "βίαιες συγκρούσεις των Μακεδόνων του Αιγαίου με αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής" και για περιοχές που κατοικούνται "100% από Αιγαιάτες Μακεδόνες"..

Η εφημερίδα “Dnevnik” δημοσίευσε συνέντευξη του Αντ. Τασόπουλου, ενός από τους συλληφθέντες. Γιατί δίνουν συνεντεύξεις στα μέσα των Σκοπίων; Επομένως αυτοί είναι οι παρακινητές και προστάτες τους.

Στο δελτίο ειδήσεων μάλιστα του σκοπιανού τηλεοπτικού σταθμού Α1 υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με λεγόμενους "Αιγαιάτες Μακεδόνες" της περιοχής στην οποία εξιστορούσαν το περιστατικό. Οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν "πρόκληση" την επανεμφάνιση του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή 10 μέρες μετά το πρόσφατο επεισόδιο!

Αναφέρονται επίσης "σε επερώτηση που κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή για το θέμα" και στο ότι "κανείς δεν ενημέρωσε τις τοπικές αρχές για την επανέναρξη των ασκήσεων"(!) Πρόκειται για την επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας ΠΑΣΟΚ κ. Λιάνης και στην οποία έκανε λόγο για "κατάληψη(;) του πεδίου βολής από τον Ελληνικό Στρατό χωρίς να ειδοποιηθούν οι τοπικοί φορείς". Βούτυρο στο ψωμί του Γκρουέφσκι η επερώτηση Λιάνη. Επιτρέπεται Έλλην βουλευτής να χρησιμοποιεί τη φράση "κατάληψη από τον Ελληνικό Στρατό”; Ντροπή και αίσχος. Δηλαδή, θεωρεί πως ο Ελληνικός Στρατός είναι εχθρικός στη Φλώρινα και «καταλαμβάνει» εδάφη; Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν του ζητά εξηγήσεις; Εκτός και αν συμφωνεί…

Τι να πει κανείς για τις ενέργειες, την αδράνεια ή τις παραλείψεις των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των βουλευτών του νομού αλλά και την μικροψυχία του υπ. εξωτερικών;

Για του λόγου το αληθές κλείνω με το εξής: Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Nova Makedonija” (12/10), η ελληνική διπλωματία εντόπισε τις μικρές μειονότητες ως ‘’πιθανό αδύνατο σημείο της λειτουργίας των Αρχών της ΠΓΔΜ’’, επί του οποίου μπορεί να ασκήσει κριτική η ΕΕ.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες προωθούν σε αξιωματούχους της ΕΕ, την ιδέα να ελεγχθεί η αντιμετώπιση που έχουν στην ΠΓΔΜ οι μικρότερες εθνοτικές κοινότητες, όπως αυτές των Σέρβων, των Ρομά, των Τούρκων και των Βλάχων.

Κουβέντα όμως δεν λένε οι διπλωμάτες μας για τους Έλληνες που ζουν μόνιμα στη Βαρδαρία, ιδιαίτερα στο Μοναστήρι και το Κρούσοβο. Πού είναι η προστασία και η στήριξη της Μητέρας Πατρίδας στους συλλόγους των Σαρακατσαναίων, των Ελληνοβλάχων και των υπολοίπων αλύτρωτων αδελφών μας εκεί; Την ώρα που οι Σκοπιανοί εφευρίσκουν μειονότητα στην Ελλάδα, ενώ αρνούνται πεισματικά την υπαρκτή Ελληνική μειονότητα στην χώρα τους.

Οι Έλληνες κάτοικοι της Βαρδαρίας καταπιέζονται εδώ και 50 χρόνια σε βαθμό που δεν μπορούν να δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή και συνείδηση και το ελληνικό υπ. Εξωτερικών εδώ και δεκαετίες «ποιεί την νήσσα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΥΤΑ.Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣΕΤΑΙ.Ο ΛΙΑΝΗΣ ΕΧΕΙ
ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΥΝΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΙΣ ΠΕΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΟΜΩΣ
ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΗΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ.ΝΤΡΟΠΗ!!!!