Αλλοδαποί στην Ελληνική Αστυνομία;

Το διαβάσαμε και αυτό. Για να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής όξυνση της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών, πρέπει η ΕΛ.ΑΣ να προσλάβει αλλοδαπούς αστυνομικούς («Μετανάστες κατά του εγκλήματος», Μ. Ροζάκος, Ελεύθερος Τύπος, 27/3). http://www.e-tipos.com/newsitem?id=82484

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι συνεργάτες του υφ. Εσωτερικών, κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη εξετάζουν σοβαρά το θέμα, ενώ αντίστοιχη εισήγηση έχει καταθέσει παλαιότερα και ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Κώστας Μπίτσιος.

Στόχος της πρόσληψης αλλοδαπών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. είναι «να αυξήσουν την εμπιστοσύνη προς την Αστυνομία και να πείσουν τους μετανάστες να προχωρούν σε καταγγελίες για εγκλήματα που πέφτουν στην αντίληψή τους, χωρίς να φοβούνται, αν είναι παράνομοι, ότι ενδέχεται να απελαθούν.»

Συμπέρασμα: οι ιθύνοντες ομολογούν πως το πολυπολιτιστικό μοντέλο που βασίζεται στη διαφορετικότητα έχει αποτύχει και πως οι Έλληνες αστυνομικοί αδυνατούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά με τις μεταναστευτικές κοινότητες.

Θέλω να εκφράσω όμως ορισμένες σκέψεις. Οι αλλοδαποί αστυνομικοί θα τύχουν όντως της εμπιστοσύνης των κοινοτήτων τους, ή μήπως οι ίδιοι οι μετανάστες θα τους αντιμετωπίσουν σαν δωσίλογους-συνεργάτες του «ρατσιστικού» ελληνικού κράτους που αισθάνονται να τους καταπιέζει;

Ακόμα χειρότερα, φοβούμαι μήπως παρατηρηθεί το φαινόμενο, πχ ο Αφγανός αστυνομικός να καλύπτει στο μέτρο του δυνατού παραπτώματα των ομοεθνών του. Είναι γνωστή η περίπτωση της Αλβανίδας που μετέφραζε εξωραϊσμένες τις καταθέσεις των συμπατριωτών της στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πετύχουν ευνοϊκότερη απόφαση. Όταν ρωτήθηκε γιατί, απάντησε πως δρα εξισορροπητικά, καθώς θεωρεί πως οι Αλβανοί αδικούνται στις δικαστικές αποφάσεις.

Επίσης, μήπως στηθεί ένας κερδοφόρος μηχανισμός εκβιασμού ή νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών με εγκεφάλους υψηλά ιστάμενους στο υπ. Εσωτερικών και εκτελεστικά όργανα τους αλλοδαπούς αστυνομικούς; Οι ανάπηροι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους μας δεν μπορούν να μας εγγυηθούν το αντίθετο.

Ύστερα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει απαγορεύσει στο υπ. Εσωτερικών από το 2007 την αναγραφή του θρησκεύματος και της εθνικότητας στις αιτήσεις των μεταναστών από χώρες εκτός ΕΕ για άδεια διαμονής στη χώρα μας. Πώς λοιπόν το υπ. Εσωτερικών θα δώσει στην ΕΛ.ΑΣ την ακριβή αναλογία των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας; Επομένως, είναι πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή του μέτρου είτε η πρόσληψη των αλλοδαπών αστυνομικών θα γίνει με υπολογισμούς …στο περίπου και το μέτρο θα καταλήξει περίπου αποτελεσματικό(!)

Η πρόσληψη αλλοδαπών στην ΕΛ.ΑΣ ή στο ελληνικό δημόσιο, αν τελικά εφαρμοστεί, θα είναι το πρώτο βήμα σε μία δέσμη μέτρων θετικών διακρίσεων υπέρ των μεταναστών. Αυτό σίγουρα θα προκαλέσει δυσαρέσκεια στον ελληνικό πληθυσμό και θα οξύνει περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και ξένων, παρά θα τις ενισχύσει.

Μόνη λύση για να αποφύγουμε τις ακρότητες ένθεν κακείθεν, ο περιορισμός των ξένων στην Ελλάδα στο ποσοστό του μέσου όρου των μεταναστών στα κράτη της ΕΕ, δηλ. στο 4%. Αυτό το ποσοστό αντέχει να ενσωματώσει η ελληνική κοινωνία.

8 σχόλια:

πρώην ΝΔ είπε...

ΕΧΟΥΝ ΠΑΛΑΒΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΗ ΝΔ;
ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ...

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ;
ΔΕΝ ΒΑΛΑΝΕ ΜΥΑΛΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ;

ΘΑ ΦΑΝΕ ΦΟΥΜΟ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΕΣΑΙΟ" ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ

ΣΙΝΤΑΛΚΑΣ είπε...

στο finale οι λαμέδες της ΝΔ θα ξεπεράσουν στο μεταναστευτικό και τους μίσθαρνους νεοταξίτες φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ REAL FM:
ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 80% ΤΗΣ ΒΑΡΙΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του δικηγόρου Σπυρίδωνα Ιωάννου, που είχε σημειωθεί τις νυχτερινές ώρες της 26ης του Ιανουαρίου, μέσα στο γραφείο του, στην Κυπαρισσία.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστες είναι 35χρονος ομογενής από την Αλβανία και δυο Αλβανοί, 29 και 34 χρόνων. Ο πρώτος κατηγορείται, ως ηθικός αυτουργός και άλλοι δυο, ως φυσικοί.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας, οι δράστες προέβησαν στην πράξη τους, προκειμένου να πετύχουν αναβολή επικείμενης δίκης για αστικές διαφορές σε βάρος του ομογενή, με τη ματαίωση της παράστασης σε αυτή, του θύματος.

Σε βάρος και των τριών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια Κυπαρισσίας, αλλά για την ώρα συνελήφθησαν και κρατούνται ο ομογενής και ο 29χρονος Αλβανός. Ο τρίτος αναζητείται. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

Σημειώνεται ότι, για την ανθρωποκτονία του δικηγόρου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, εκείνη την περίοδο, είχε πραγματοποιήσει εβδομαδιαία αποχή από τα δικαστήρια.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=9283&pubid=2832743

Ανώνυμος είπε...

Ενας 25χρονος Κούρδος έχασε τη ζωή του χθες το απόγευμα από δολοφονική επίθεση με μαχαίρι, έπειτα από συμπλοκή που σημειώθηκε στα Πατήσια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, το θύμα βρισκόταν με συμπατριώτες του στην οδό Αγίας Παρασκευής, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους συνεπλάκη με άλλη ομάδα ατόμων, πιθανότητα αλβανικής καταγωγής. Ενας από αυτούς τον μαχαίρωσε στο λαιμό και κατάφερε να διαφύγει. Ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Νωρίτερα στις οδούς Σοφοκλέους και Μενάνδρου, στο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ ομάδων αλλοδαπών, οι οποίοι συγκρούστηκαν κρατώντας μαχαίρια, ρόπαλα και τσεκούρια. Αντρες των ΜΑΤ έσπευσαν στην περιοχή και συνέλαβαν πέντε άτομα.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένα έξι άτομα, ύστερα από επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στις οδούς Γερανίου και Μενάνδρου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, πρόκειται για τέσσερις Αφγανούς και για δύο
διερχόμενους ημεδαπούς.

Ανώνυμος είπε...

Πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ η παρέμβαση που έκανε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος σε συζήτηση εν όψει αλλαγής του υφιστάμενου Κώδικα Ιθαγένειας.

Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι τόσο το δίκαιο του αίματος όσο και το δίκαιο του εδάφους είναι έννοιες ξεπερασμένες και προέκρινε την έννοια του «animus», του ελέγχου δηλαδή του ψυχισμού, της συνείδησης του αλλοδαπού που επιθυμεί την ελληνική ιθαγένεια!

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η απόδοση της ιθαγένειας δεν σχετίζεται «ούτε με τη γέννηση ούτε με το έδαφος ούτε ακόμη με το αίμα» και εκτίμησε ότι «πρέπει να ερευνάται αν η απόκτηση αυτής ανταποκρίνεται στον ψυχισμό του αιτούντος, πόσο δηλαδή θέλει και νιώθει την ανάγκη να αποτελέσει μέλος ενός έθνους».

Η αντίληψη αυτή δοκιμάστηκε στη Γαλλία, μετά τη Γαλλική Επανάσταση, όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η αρχή ότι «Γάλλος πολίτης είναι όποιος αισθάνεται Γάλλος». Από τότε μέχρι σήμερα, η Γαλλία δίνει τη γαλλική ιθαγένεια. Αντιμετωπίζει, βέβαια, ένα βαθύ πρόβλημα κοινωνικού ρατσισμού και διαφοροποίησης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Hμερομηνία δημοσίευσης: 01-04-09

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ είπε...

Γιάννη συνέλληνα διάβασα το άρθρο σου σήμερα στην Α1, 4/4/2009 και αναφέρεις ότι το ποσοστό των μεταναστών που πρέπει να δεχτούμε είναι 4% . Πιστεύω ότι αυτό είναι λάθοσ γιατί είμαστε 10 εκατομμύρια πληθυσμόσ και το ποσοστό το ανλωτερο που πρέπει να δεχθούμε σαν Έλληνεσ είναι 2%.
Το ίδιο ποσοστό δέχθηκε και η Ιταλία των 50 εκατομμυρίων.

Όσο για την πρόσληψη αλλοδαπών στην ελληνική αστυνομία αυτό είναι μέγα λάθοσ διότι πρέπει πρώτα να νομοθετήσουν και να δοθεί ελληνική υπηκοότητα και με το πρόσχημα αυτό νομιμοποιούνται λαθρομετανάστεσ ή μετανάστεσ, ενώ στην ουσία αυτό που θέλουν να πετύχουν σε μία παγκοσμιοποιημένη πολυπολιτισμική κοινωνία όπωσ την θέλουν αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να τουσ δώσουν σε πρώτη φάση δικαίωμα να ψηφίζουν στισ νομαρχιακέσ και δημοτικέσ εκλογέσ και σε δεύτερη φάση στισ εθνικέσ εκλογέσ, γιατί θέλουν να τουσ έχουν μελλοντικά πολιτικούσ πελάτες.

Απόστρατοσ Ανθυπαστυνόμοσ Ελληνικήσ Αστυνομίασ

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΝΟΜΙΜΑ;

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ!!