Η Αλβανία προκαλεί, η Ελλάδα αδιαφορεί

Τα όσα συμβαίνουν στην κατεχόμενη Β. Ήπειρο τον τελευταίο καιρό δυστυχώς δεν είναι γνωστά σε όλους. Με δεδομένη την αδιαφορία της κυβερνήσεως Καραμανλή (που συναγωνίζεται «επαξίως» την κυβέρνηση Σημίτη σε εθνική αναλγησία και εγκατάλειψη για τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες), οι αλβανικές αρχές έχουν αποθρασυνθεί κατά της ελληνικής μειονότητας.

Το Πρωτοδικείο Αυλώνας καταδίκασε τον Βασίλη Μπολάνο, δήμαρχο Χειμάρρας και πρόεδρο του κόμματος της ελληνικής εθνικής μειονότητας «Ομόνοια», σε έξι μήνες φυλάκιση, χρηματικό πρόστιμο 4.000 ευρώ και τρία χρόνια παύση από τα δημαρχιακά του καθήκοντα.

Το «έγκλημα» του Έλληνα δημάρχου ήταν πως το 2008 αφαίρεσε τις οδικές πινακίδες, εντός των ορίων του δήμου του, όπου τα τοπωνύμια, οι συνοικίες, τα μνημεία και οι κύριες οδοί της πόλης ήταν γραμμένα σε αλβανικά και αγγλικά και θέλησε να τις αντικαταστήσει με πινακίδες που θα αναγράφουν την ονομασία και στα ελληνικά.

Οι αλβανικές Αρχές τον κατηγόρησαν για «κατάχρηση εξουσίας» και «καταστροφή δημόσιας περιουσίας», επειδή τόλμησε να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται από τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Αλβανία για τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη δυσκολία προσαρμογής της Αλβανίας σε δεδομένα κράτους δικαίου και μέλους των Ευρωπαϊκών δομών.

Η "Ομόνοια" σε δελτίο τύπου που εξέδωσε στους Αγ. Σαράντα την 21/4 καταγγέλει χαρακτηριστικά πως η συγκεκριμένη καταδίκη «αφορά το κάθε μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και αποδεικνύει και για τον πλέον καχύποπτο ότι ο Ελληνισμός στην Αλβανία βρίσκεται υπό κλιμακούμενη δίωξη».

Και στην Μητέρα Πατρίδα τα μεν κόμματα εξουσίας κωφεύουν, η δε λεγόμενη αριστερά ενώ διοργανώνει θορυβώδη συλλαλητήρια για τα δικαιώματα των μεταναστών, για τα στοιχειώδη ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των γηγενών Ελλήνων στη Β. Ήπειρο σιωπά προκλητικά.

Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του κ. Καραμανλή στα Τίρανα (26-27 Απριλίου). Μάλιστα, ο Αλβανός πρέσβης στην Αθήνα, δήλωσε ότι η επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στα Τίρανα επιβεβαιώνει ότι η Αλβανία έχει εκπληρώσει τα απαιτούμενα κριτήρια που αφορούν στα δικαιώματα των μειονοτήτων, ενώ αποτελεί και «έκφραση ευγνωμοσύνης τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού για τη συμβολή των Αλβανών μεταναστών στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας» (!)

Φαίνεται είτε ότι ο Αλβανός διπλωμάτης δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ομοεθνών του κρατουμένων σε ελληνικές φυλακές και πόσοι Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους από αλβανικά χέρια, είτε μας εμπαίζει κατά πρόσωπο.

8 σχόλια:

ΠΥΡΡΟΣ είπε...

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

Ανώνυμος είπε...

γιατι δεν κραταει ο Παυλόπουλος όσους Αλβανούς γουστάρει να τον "γονιμοποιούν" μαζί με την οικογενεια του και να αφησει εμας να διωξουμε τους υπολοιπους...

ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ!!!!!!!

Skederbei είπε...

Εδώ και τώρα Ελληνοαλβανική διζωνική ομοσπονδία!

Ανώνυμος είπε...

ρε καλως τον Σκεντερμπεη...
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ...ΑΛ(α)ΒΑΝΩΝ

ΣΙΝΤΑΛΚΑΣ είπε...

o Σκεντερμπεη (εθνικός ήρωας των αλβανών) ήταν ο ΈΛΛΗΝΑΣ Γεώργιος Καστριώτης

αγράμματοι και χωρίς επιφανείς προσωπικότητες οι γείτονες κλέβουν από συνήθεια την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

ΤΙΜΩΡΟΣ είπε...

Θαυμάστε(!) το άρθρο του Νίκου ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ -του τύπου που μιλάει και αρθρογραφεί με ύφος κάπου ανάμεσα σε μεσαιωνικό ιεροεξαταστή και σταλινικό ερυθροφασίστα- "Είμαστε όλοι Αλβανοί!" (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Παρασκευή 27-3-1998)

που είναι να καταδικάσει το ρατσισμό των Αλβανών κατά των Ελλήνων της Β. Η πείρου;

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=3720060&publDate=

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ;

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που ισχύει πάντως είναι ότι δεν φταίνε μόνο οι Αλβανοί και ο κάθε αλαβανοί σ'αυτό το τόπο για αυτά που γίνονται. Προφανώς είναι πολύ εύκολο και άκρως δημαγωγικό να υποστηρίζει κανείς να φύγουν όλοι οι μετανάστες, γιατί απο τη μία πλευρά είναι εντελώς ανέφικτο από την άλλη η όποια ανάπτυξη ή η μη εγκατάλειψη της υπαίθρου οφείλεται κυρίως στην εργασία που παρέχουν. Επομένως ένα κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας στηρίζεται στους νόμιμους τουλάχιστον μετανάστες. Αναμφίβολα όμως δικαιώματα δεν έχουν μόνο ο εδώ αλβανοί αλλά και οι Έλληνες της Β. Ηπείρου. Πάντως εξωτερική πολιτική με "κουμπούρια" και λαϊκισμούς δε γίνεται!