Δημοψήφισμα για την συμφωνία κυβέρνησης - ΔΝΤ

Η επιχείρηση από τη διεθνή «οικονομική μαφία» και τους «οικονομικούς τρομοκράτες» ήταν καλά ενορχηστρωμένη και οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή. Επί μήνες η Πατρίδα μας διασύρεται και λοιδορείται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ώστε να οδηγηθεί τελικά από τις διεθνείς αγορές στον βωμό της θυσίας.

Τα επενδυτικά hedge funds της Wall Street επιτίθενται στην αγορά ομολόγων της Ελλάδας κατευθύνοντας την ελληνική οικονομία σε κατάρρευση, εξαναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ και τον ελληνικό λαό να αποδεχθεί μοιρολατρικά τα επαχθέστατα επιβαλλόμενα μέτρα.

Οι τραπεζίτες της Wall Street και το ΔΝΤ αποτελούν μια διεθνή οικονομική μαφία. Οι έρευνες για την Goldman Sachs στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη δείχνουν το μέγεθος της ανάμειξης τους σε παράνομες δραστηριότητες σε όλον τον κόσμο.

Οι ισχυροί της ευρωζώνης τι κάνουν; Προς το παρόν το ευρώ βρίσκεται σε ελεγχόμενη πτώση και χώρες όπως η Γερμανία ευνοούνται. Δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι οι «οικονομικοί τρομοκράτες» της Wall Street μετά την Ελλάδα θα στραφούν στην Πορτογαλία, αργότερα την Ισπανία και θα συνεχίσουν να ροκανίζουν το ευρώ, μέχρι το δολάριο να μείνει το μοναδικό διεθνές «αποθεματικό νόμισμα». Δηλαδή, αν μια χώρα θέλει να αγοράσει πετρέλαιο, ή άλλες πρώτες ύλες, θα πρέπει πρώτα να αγοράσει δολάρια. Όλος ο κόσμος θα είναι υποχρεωμένος να αγοράζει συνεχώς μόνο δολάρια. Το ευρώ απείλησε σοβαρά την αυτοκρατορία του δολαρίου. Γι αυτό το λόγο οι μαφιόζοι της Wall Street και του ΔΝΤ χρησιμοποιούν την κρίση για να καταστρέψουν το ευρώ.

Οι ισχυροί βόρειοι εταίροι μας στην ευρωζώνη, αργά ή γρήγορα, θα κατανοήσουν πως το να αφήσουν τώρα απροστάτευτα τα PIGS (Portugal, Italy, Greece, Spain), θα τους κοστίσει μελλοντικά πολλαπλάσια. Να γιατί οι Έλληνες οφείλουμε να αντισταθούμε, όπως οι Ισλανδοί τον Μάρτιο.

Η Αγγλία, η Ολλανδία, η ΕΕ και το ΔΝΤ πίεσαν με κάθε τρόπο τους Ισλανδούς να πληρώσουν τα 5,5 δισ δολάρια που χρώσταγε σε Βρετανούς και Ολλανδούς καταθέτες η ιδιωτική ισλανδική τράπεζα “Icesave” που χρεοκόπησε. Να πληρώσει δηλαδή κάθε ισλανδικό νοικοκυριό κάπου 60.000 δολάρια για τα χρέη τυχοδιωκτών τραπεζιτών… Αν δεν πληρώσετε, δεν μπαίνετε στην ΕΕ, τους απείλησαν οι «27»… Ούτε παίρνετε το δάνειο των 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σας έχουμε ήδη εγκρίνει, εκβίασε το ΔΝΤ.

Η κεντροαριστερή ισλανδική κυβέρνηση αποδέχτηκε -όπως τώρα το ΠΑΣΟΚ με την "τρόικα"- τη συμφωνία που υπαγόρευσε το Λονδίνο. Όμως, ο ισλανδικός λαός συγκεντρώνοντας 61.000 υπογραφές και με τη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας οδήγησε την έγκριση της συμφωνίας που είχε υπογράψει η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα. Με το που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει δημοψήφισμα, ο οίκος Φιτς –προκειμένου να εκβιάσει το αποτέλεσμα- υποβάθμισε τα κρατικά ομόλογα της Ισλανδίας στην κατηγορία των «σκουπιδιών».

Με ένα απίστευτο 93,2%, το «Όχι» των Ισλανδών συνέτριψε τους εκβιαστές τους σε διεθνές επίπεδο, εξευτελίζοντας παράλληλα την ψοφοδεή κυβέρνηση τους. Ήταν δε απολαυστικό, το πώς έτρεχαν όλοι όσοι εκβίαζαν τους Ισλανδούς, να τους καλοπιάσουν.

Ο mister ΔΝΤ, ο πολύς Στρος-Καν, δήλωσε ότι τα δάνεια προς την Ισλανδία δεν εξαρτώνται από την επίλυση της διαφοράς της με την Αγγλία και την Ολλανδία. Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι είναι «ξεχωριστή διαδικασία» η ένταξη στην ΕΕ από την επίλυση της αγγλοϊσλανδικής διαφοράς. Ο Βρετανός υπουργός Οικονομίας έκανε στροφή 180ο: «Δεν μπορείς να πας σε μια μικρή χώρα σαν την Ισλανδία και να πεις φέρτε πίσω αμέσως όλα αυτά τα λεφτά!»

Ορίστε ο άλλος δρόμος: Δημοψήφισμα και στην Ελλάδα για την κύρωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με το ΔΝΤ. Πρέπει εμείς οι Έλληνες να αποφασίσουμε αν θέλουμε το ΔΝΤ με αυτούς τους όρους στη χώρα μας. Η κυβέρνησή μας θεωρεί ανόητους και δεν ζητάει τη γνώμη μας; Θεωρούν πως δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για τις ζωές μας;

Μήπως η ομάδα του κ. Παπανδρέου συνήθισε το ρόλο της ως σκιώδης κυβέρνηση την περίοδο 2004-2009 και τώρα θέλει να είναι η σκιώδης κυβέρνηση της "τρόικας", δηλ. του ΔΝΤ; Γιατί μία πατριωτική και γνήσια σοσιαλιστική ηγεσία δεν θα μας παρουσίαζε σαν μονόδρομο «σωτηρίας» της οικονομίας μας, τον βιασμό της ελληνικής κοινωνίας από το ΔΝΤ. Επιβάλλοντας μέτρα που καταλύουν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους… Μέτρα που θα δίσταζαν να επιβάλλουν δικτάτορες στη λατινική Αμερική της προηγούμενης 50ετίας…

4 σχόλια:

Manuel είπε...

Μετά απ' όσα έγραψες χτύπα και μία παραίτηση από τους μαλάκες να το φχαριστηθείς!

Γ.Π. είπε...

Ο ΓΑΠ ή Geffrey δεν συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας. Μάλλον συμπεριφέρεται σαν κατοχικός πρωθυπουργός τύπου Τσολάκογλου...
Σε λίγο, που θα αγριέψουν τα πράγματα, θα δεις ότι θα μας επιβάλλει και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη δύση του ήλιου

Πόσο θα αντέξει ο λαός μας αυτή την κατοχή των Αμερικανοπασόκων

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.
Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.
Μακάρι να έχω άδικο.
Αθήνα, 27.4.2010
Μίκης Θεοδωράκης"

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι πολιτικοί που προδίδετε καθημερινά την πατρίδα μας, όλοι εσείς που επενδύσατε πάνω σε έναν κούφιο μηχανισμό της λαμογιάς και του ρουσφετιού για να εκλεγείτε ξανά και ξανά και να κλέψετε από τον κρατικό κορβανά ακόμα και το τελευταίο του Ευρώ… όλοι εσείς κύριοι της Βουλής, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα αντιληφθείτε το μίσος και την αγανάκτηση των Ελλήνων!