Δεν ξεχνώ

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’70, τότε που η εισβολή κι ο Αττίλας ήταν νωπά στη μνήμη και τις συνειδήσεις του κόσμου, θυμάμαι -μαθητής του Δημοτικού τότε- σε σποτ στην τηλεόραση, σε αφίσες, σε αυτοκόλλητα στα λεωφορεία και στα τρένα, την αιματοβαμμένη Κύπρο και τη φράση «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ».

Τα χρόνια όμως πέρασαν, χρόνο με το χρόνο λιγόστευαν, ώσπου εξαφανίστηκαν. Πλέον, ίσως βγουν καινούργιες ταμπέλες, όπου αντί για «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» θα γράφουν «ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ». Ξεπουλάμε την Ιστορία μας, ενώ ο μέσος Έλληνας ενδιαφέρεται όλο και λιγότερο για την Κύπρο.

Σε μια εποχή που οι «επίσημοι» επιλεκτικά ξεχνούν και οι επιτήδειοι κάνουν business με το ψευδοκράτος, η αντίδραση Ελλήνων και Κυπρίων Πατριωτών μέσω του διαδικτύου, έπεισε την Jennifer Lopez, να αρνηθεί τα 3 εκ. δολάρια που της έδιναν οι Τούρκοι για να κάνει συναυλία στα ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ την ημέρα της αιματοβαμμένης «επετείου» της ΕΙΣΒΟΛΗΣ. Την περίοδο μάλιστα που σε Ελλάδα και Κύπρο, για 3 εκ. δολάρια, πολλοί «ρεαλιστές» θα γίνονταν ακόμα και Τούρκοι...

Κάποιοι επιμένουν να ξεχνούν τι έγινε στην Κύπρο τον Ιούλιο και κυρίως τον Αύγουστο του ’74 … Μιλούν για επαναπροσέγγιση, μα ποτέ για εισβολή… Μιλούν για συμβιβασμούς (βλ. σχέδιο Ανάν) αντί για χρέος προς την Πατρίδα…

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι επιλέγουμε να ονειρευόμαστε μια Κύπρο ελεύθερη και ελληνική. Να ανήκουμε σε αυτούς που δεν ξέχασαν ποτέ και να μνημονεύουμε τους πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ. Εκείνους που το επίσημο Ελληνικό κράτος, όχι μόνο εγκατέλειψε στην τύχη τους, αλλά δεν τους αναγνωρίζει ότι πολέμησαν, τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν.

Επιλέγουμε να στεκόμαστε απέναντι στους σύγχρονους «ρεαλιστές» και να τους θυμίζουμε τον Κίμωνα, που το 450 πΧ με 200 αθηναϊκές τριήρεις εκστρατεύει στην Κύπρο. Μία εκστρατεία που ανάγκασε την τεράστια και πανίσχυρη Περσική αυτοκρατορία να υπογράψει συνθήκη (Ειρήνη του Καλλία), με την οποία αναγνώρισε την ελευθερία της Κύπρου και των ελληνικών πόλεων της Ιωνίας…

Πόσο μικρός φαίνεται ο «εθνάρχης» Κ. Καραμανλής που δήλωσε το 1974 ότι «η Κύπρος κείται μακράν». Με την ανοχή του έγινε η δεύτερη επίθεση και οι Τούρκοι κατέλαβαν το 37% της Κύπρου, ενώ ως τότε κατείχαν μόλις το 4%.

Τον Ιούλιο και κυρίως τον Αύγουστο του ’74 χάσαμε τη μισή Κύπρο ΜΑΣ, ακρωτηριάστηκε η Πατρίδα μας. Ας στείλουμε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: