Πατριωτικός καταναλωτισμός

Οι μεγάλες πολυεθνικές και οι ελληνικές εισαγωγικές εταιρείες έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά με εισαγόμενα προϊόντα και απειλούν την επιβίωση των μικρών παραγωγικών επιχειρήσεων της χώρας μας.
Σκεφτείτε ότι, κάθε φορά που αποφεύγετε να αγοράσετε ένα ελληνικό προϊόν, στερείτε από τον Έλληνα παραγωγό ένα εισόδημα, το οποίο αυτός με τη σειρά του θα μπορούσε να το ξοδέψει στα δικά σας προϊόντα ή υπηρεσίες.
Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως αγοράζοντας ένα εισαγόμενο προϊόν μεσολαβούμε στη μεταφορά κεφαλαίων εκτός Ελλάδος. Ότι προσθέτουμε ένα ακόμα βαρίδι στο οικονομικό χρέος της χώρας μας και μάλιστα με δανεικά από επικίνδυνους τοκογλύφους.
Μεγάλες ομάδες του πληθυσμού βυθίζονται στη φτώχεια. Τα «λουκέτα» των επιχειρήσεων αυξάνονται καθημερινά. Πάνω από 70.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ήδη έχουν κατεβάσει ρολά. Η ανεργία εκτινάσσεται σε πρωτόγνωρα ύψη. Και τα χειρότερα έπονται.
Αγοράζοντας ξένα προϊόντα γινόμαστε συνένοχοι και συνυπαίτιοι στις δραματικές καταστάσεις που διαμορφώνονται γύρω μας. Φανταστείτε πόσα δισ. ευρώ «ταξιδεύουν» κάθε χρόνο στο εξωτερικό, επειδή από άγνοια και αδιαφορία δεν αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα.
Το χρήμα κάνει κύκλο μέσα σε μια αγορά. Ακόμα και αν τα ξένα προϊόντα αποτελούν μια φθηνότερη λύση, αυτά τα χρήματα δεν κάνουν κύκλο στην δική μας οικονομία.
Στηρίζοντας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας μας και δημιουργούμε νέες θέσεις για τους συμπατριώτες μας! Ανάμεσα στους νεοπροσλαμβανόμενους πιθανότατα θα είναι ένας δικός μας άνθρωπος που ζητάει εργασία.
Θέλουμε να στηρίξουμε την απασχόληση στην χώρα μας; Θέλουμε να συμβάλλουμε στην μείωση του ελλείμματος του εμπορικού μας ισοζυγίου μειώνοντας και την εξάρτηση της χώρας μας από επικίνδυνους τοκογλύφους;
Τότε, από αύριο προτιμάμε ελληνικά προϊόντα και ελληνικά super markets. Ας κάνουμε εμείς μόνοι μας μια προσπάθεια να αλλάξουμε τις αγοραστικές μας συνήθειες.
Ας ελέγχουμε, ακόμα, ποιοι δικοί μας επιχειρηματίες κάνουν το καθήκον τους μειώνοντας το περιθώριο κέρδους τους, διατηρούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας και πώς συμπεριφέρονται στους εργαζόμενους που απασχολούν... αυτούς θα ενισχύσουμε.
Πόσοι γνωρίζουν ότι η εταιρεία «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» αγόρασε 9 από τα καταστήματα της υπό πτώχευση εταιρείας «ΑΤΛΑΝΤΙΚ», πλήρωσε τα δεδουλευμένα 4 μηνών που όφειλε στους εργαζόμενους αυτούς ο προηγούμενος εργοδότης τους. Πλήρωσε και το Δώρο Χριστουγέννων.
Γιατί λοιπόν να γεμίζουμε τα ταμεία ξένων πολυεθνικών όπως η Delhaise (ΑΒ Βασιλόπουλος), η Lidl και η Carrefour (Μαρινόπουλος), οι οποίες αποθησαυρίζουν ή επενδύουν τα χρήματα μας στο εξωτερικό; Όταν υπάρχουν 100% ελληνικά καταστήματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μας και τα οποία επανεπενδύουν τα κέρδη τους στην Πατρίδα μας;
Οι πολιτικές του Μνημονίου στραγγαλίζουν την πραγματική οικονομία και εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία. Υπάρχει ανάγκη αλλαγής πολιτικής και ανάγκη αναπτυξιακών δράσεων. Ταυτόχρονα, όμως, οφείλουμε κι εμείς όλοι, να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Κρατάμε στα χέρια μας την απάντηση απέναντι στα «λουκέτα», την ανεργία, και την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου:
Όταν αγοράζουμε ένα προϊόν προσέχουμε σχολαστικά να έχει την ένδειξη «Ελληνικό προϊόν» ή «Παράγεται στην Ελλάδα».
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στις δύσκολες ώρες που περνούμε. Για τους ανθρώπους δίπλα μας. Για εμάς και τα παιδιά μας. Σκεφτόμαστε κοινωνικά και πατριωτικά.
ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

1 σχόλιο:

Περίανδρος είπε...

Να συμπληρώσω ότι ελληνικό σουπερ μάρκετ είναι επίσης και η "ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ" που και αυτή αγόρασε μαγαζιά του υπό πτώχευση ΑΤΛΑΝΤΙΚ, σε μικρότερη έκταση όμως.Κύριε Τσιλιμίγκρα, συνεχίστε έτσι το αξιέπαινο έργο σας.