Τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουν!

Γιγαντώνεται η ανταπόκριση στο κάλεσμα μέσω διαδικτύου για ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, χωρίς «καπέλωμα» από κόμματα και εργατοπατέρες. Νέοι άνθρωποι, κυρίως, ενώνουν τις φωνές τους απέναντι στην πολιτική οικονομικής εξαθλίωσης των συμπολιτών μας και την καταλήστευση του εθνικού πλούτου που επιβάλλουν τα περιούσια παράσιτα της Τρόικας και οι ντόπιες θεραπαινίδες τους.

Μία απλή καμαριέρα δεν ανέχθηκε τις ανώμαλες ορέξεις του Στρος Καν. Δεν είναι καιρός να αντισταθούμε στην παρά φύσιν ασέλγεια της τρόικας στην ίδια μας τη ζωή;

Αποκορύφωμα η Κυριακή, όταν συμμετείχαν «Αγανακτισμένοι Πολίτες» σε 100 πόλεις από 24 κράτη της Ευρώπης. Στην πλατεία νιώσαμε τι σημαίνει να μοιράζεσαι ενεργητικά με ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων τις ίδιες αγωνίες, κοινούς προβληματισμούς, την ίδια αγανάκτηση.

Το μήνυμα προς τη Βουλή εστάλη: ένα πανό έγραφε «Οι Έλληνες ξύπνησαν» και ένα άλλο στα ισπανικά «τι ώρα είναι; είναι ώρα να φύγουν αυτοί». Δηλ. οι πολιτικάντηδες που με τις πράξεις, τις παραλείψεις ή και την ένοχη ανοχή και σιωπή τους άφησαν την Πατρίδα να περιέλθει σε αυτή την κατάντια. Ο κόσμος διαισθάνεται πλέον ότι είναι τελειωμένοι.

Επιτέλους, να έρθουν στα πράγματα άνθρωποι που προτεραιότητα τους δεν θέτουν τα τοκογλυφικά κέρδη των διεθνών μεγαλοτραπεζιτών, αλλά την ευημερία και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Άνθρωποι που θα επιβάλλουν στην ΕΚΤ τα δίκαια των Ευρωπαίων πολιτών. Όχι ανδρείκελα που, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγαλοτραπεζιτών, δεν διστάζουν να ποδοπατούν εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα από την εποχή του μεσοπολέμου.

Άνθρωποι των οποίων η λογική δεν αποδέχεται η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία να εκβιάζονται και -προκειμένου να μη δανειστούν από τις αγορές με τοκογλυφικά επιτόκια- να σύρονται στον εξοντωτικό μηχανισμό στήριξης της τρόϊκας, ενώ την ίδια στιγμή χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αθρόα χαριστικά δάνεια με επιτόκιο 1% στις τράπεζες των ίδιων χωρών.

Άνθρωποι με θέληση να ενώσουν και να συντονίσουν τις προσπάθειες τους σε αυτά τα τέσσερα κράτη, αρχικά, και να ορθώσουν το ανάστημα τους στους βόρειους σκληροπυρηνικούς εταίρους μας.

Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν παίζουμε και ότι αν αποχωρήσουμε και οι 4 ταυτόχρονα από την ΟΝΕ, η αξιοπιστία του Ευρώ και οι ισχυρές οικονομίες τους θα δεχθούν τόσο ισχυρό τράνταγμα που οι συνέπειες του θα είναι χαοτικές. Στο κάτω κάτω εμείς οι νότιοι ακολουθώντας την τρόικα είμαστε χαμένοι για χαμένοι. Γιατί να μην πάρουμε και αυτούς μαζί μας στον πάτο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: