Εκφοβισμός και μεσοπρόθεσμο ξεπούλημα

Το μεσοπρόθεσμο πέρασε με την ισχνή και συνταγματικά αμφισβητήσιμη «πλειοψηφία» των 155 βουλευτών. Εύσημα στον κο Κουρουμπλή που έπραξε το καθήκον του, μένοντας σταθερός σε αξίες και πιστός στη συνείδησή του. Καρπαζιές, γιαούρτια και αυγά περίμεναν κάποιους από αυτούς που το ψήφισαν.

Χωρίς να δώσει αφορμή, το πλήθος των αγανακτισμένων δέχτηκε βομβαρδισμό από δακρυγόνα και ασφυξιογόνα από τις δυνάμεις «προστασίας του πολίτη». Το Σύνταγμα αγνώριστο, σαν να έμπαινες σε θάλαμο αερίων, ενώ δεν μπορούσες να δεις τον διπλανό σου. Ενώ τα στημένα επεισόδια με τους παρακρατικούς «αντεξουσιαστές» έδιναν τροφή στα ξένα κανάλια να παρουσιάσουν μία εικόνα χάους.

Μας είχε προειδοποιήσει ο Πάγκαλος. Οι δυνάμεις καταστολής είναι για να προστατεύουν τις τράπεζες. Ο αντιπρόεδρος ήταν ξεκάθαρος. Σε μία χώρα, που έχει εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα στους δανειστές της, όπου η εκλεγμένη κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε στυγνό «κατοχικό» καθεστώς, επομένως αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό, ο ρόλος της εξουσίας είναι να προασπίζει τα συμφέροντα των διεθνών μεγαλοτραπεζιτών. Όποιος δεν σκύβει το κεφάλι τον περιμένουν τα γκλομπ και τα δακρυγόνα. Αν ξεφύγει δε η κατάσταση, υπάρχουν και τα τανκς.

Πλέον, με το μεσοπρόθεσμο μας περιμένουν νέα σκληρότερα μέτρα που θα βαθύνουν την ύφεση. Η φορολογική βάση θα βουλιάξει περισσότερο, καθιστώντας αδύνατο τον περιορισμό του ελλείμματος.

Οι “New York Times” γράφουν χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα να αναζωογονήσει την οικονομία της, αν πρέπει να αποπληρώνει κανονικά το κεφάλαιο και τα τοκοχρεολύσια ενός χρέους που σήμερα είναι περισσότερο από το 140% του ΑΕΠ και αυξάνεται… Θα χρειαστεί αναδιάρθρωση: χρέη πρέπει να διαγραφούν, πληρωμές να αναβληθούν και επιτόκια να μειωθούν».

Όμως, η παρούσα κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη -μετά την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και της δημοκρατίας με το Μνημόνιο 1- να θυσιάσει και τον τελευταίο Έλληνα που μπορεί ακόμα να φορολογήσει και να οδηγήσει πλήθος κόσμου στην ανεργία, προκειμένου να τηρήσει πιστά τις επιταγές των μεγαλοτοκογλύφων: λιτότητα - αποκρατικοποιήσεις - αποπληρωμή του χρέους μέχρι την τελευταία δεκάρα.

Το επόμενο βήμα είναι να ανακοινώσει το κατασχετήριο, δηλαδή τον τεράστιο κατάλογο της περιουσίας του ελληνικού λαού που ετοιμάζεται να εκποιήσει. Ε ρε «μπάζα» που θα κάνουν οι ξένες τράπεζες και τα εγχώρια λαμόγια σε βάρος μας, πριν την επίσημη πτώχευση.

Βλέπετε, μετά τη λήξη του μεσοπρόθεσμου -με στοιχεία από το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών- πάλι θα χρωστάμε 350 με 400 δις ευρώ, αλλά τότε δεν θα έχει μείνει τίποτα για να ξεπουλήσουμε. Μοιραία θα κηρύξουμε πτώχευση.

Άλλωστε, η λογική των μνημονίων είναι να απομυζήσουν οι δανειστές ό, τι μπορούν από μία υπερδανεισμένη επιχείρηση προτού κλείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: