Στείλτε μία κάρτα στο Καστελλόριζο

Φέτος την περίοδο των εορτών, και όχι μόνο, είναι πολύ σημαντικό να στείλετε ταχυδρομικώς μία οποιαδήποτε κάρτα στο Καστελλόριζο, στη δ/νση:
Δημαρχείο Μεγίστης
Μεγίστη , 851 11
Καστελόριζο

Δωδεκάνησα

Ελλάδα

Ο στόχος είναι να κατακλυσθεί το ελληνικό Καστελλόριζο με κάρτες από τον απανταχού του κόσμου Ελληνισμό. Είναι σημαντικό μια κάρτα ή μια επιστολή συμπαράστασης να σταλεί στο Καστελόριζο ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά -όχι ηλεκτρονικά- στο νησί.

Μια υλοποιημένη και όχι άυλη παρουσία μας σηματοδοτεί πολλά. Θα αναδείξει στους πάντες πως αυτό το νησί που δένει Ελλάδα και Κύπρο δεν το ξεχνάμε, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται. Η Τουρκία αμφισβητεί προκλητικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα.

Βλέποντας το Καστελόριζο στο χάρτη, γίνεται αντιληπτό πως το νησί «δένει» γεωπολιτικά την Ελλάδα με την Κύπρο. Χωρίς το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ (Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών) μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, θα τέμνονταν κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, αποκλείοντας τη δυνατότητα κοινής ελλαδοκυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, αλλά και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας, αν τύχει σωστής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, θα μπορεί να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα που οδηγούν τη χώρα σε επιλογές υποτέλειας τύπου ΔΝΤ. Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Αβραάμ Ζεληλίδη «αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη "Ηρόδοτος", που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια».

Η άμεση οριοθέτηση των ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, δεν αποτελεί μόνο οικονομική προτεραιότητα, αλλά εθνική ανάγκη για την επιβίωση του Ελληνισμού στον γεωπολιτικό χάρτη, και αυτό οφείλεται στις δυνατότητες που μας παρέχει η ύπαρξη του Καστελόριζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: