Independent republic of Macedonia

Εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα"
25 Φεβρουαρίου 2008, σελ. 7


«Ανεξάρτητη δημοκρατία της Μακεδονίας»; Μόλις διάβασα τη συγκεκριμένη από τις πέντε ονομασίες που πρότεινε ο Μάθιου Νίμιτς -όπως διέρρευσαν στον τύπο- αγανάκτησα.

Δηλαδή, κατά τον Νίμιτς και τους Αμερικανούς υπάρχει και κατεχόμενη Μακεδονία. Δέκα φορές χειρότερη πρόταση από το «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αφού δικαιώνει και ενθαρρύνει τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών.

Άκου “Independent republic of Macedonia”… Δεν χωράει ο νους μου το θράσος αυτό. Είναι ποτέ δυνατόν σε ένα κείμενο που προτείνεται ως βάση διαπραγμάτευσης προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να υπάρχει αυτή η προσβολή; Είχε μάλιστα την αναίδεια ο Νίμιτς να χαρακτηρίζει με ναρκισσισμό την πρόταση του «συμβιβαστική, δίκαιη και αξιοπρεπή».

Ακόμα χειρότερα, εκείνοι που χειρίζονται την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, δεν έχουν πλέον εθνικά αντανακλαστικά; Γιατί δεν διέκοψαν αμέσως κάθε συζήτηση; Δεν έχουν τη στοιχειώδη ευθιξία ή μήπως δεν γνωρίζουν αγγλικά; Οι λεονταρισμοί και τα αυστηρά μηνύματα προς τα Σκόπια εκ των υστέρων δεν έχουν καμία αξία.

Οι Σκοπιανοί άδραξαν την ευκαιρία και δηλώνουν ότι αν είναι να μην ονομάζονται «Δημοκρατία της Μακεδονίας» υποχωρούν μέχρι το «Ανεξάρτητη δημοκρατία της Μακεδονίας» ή το ακατανόητο… «Democratic Republic of Macedonia».

Εκείνοι που χαράσσουν την εξωτερική μας πολιτική συμπεριφέρονται, λες και πρόκειται για κάποια ισχυρή χώρα, ενώ τα Σκόπια δεν είναι σε θέση (οικονομική ή στρατιωτική) να διεκδικούν από την Ελλάδα οτιδήποτε, πόσο μάλλον κάτι που δεν τούς ανήκει…

Έχει κάποιο συμφέρον η Ελλάδα να συρθεί βιαστικά σε διαπραγματεύσεις με τους Σκοπιανούς; Γιατί πρέπει να αγχωθεί για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ; Το ΝΑΤΟ πρακτικά έχει εισέλθει στην επικράτεια των Σκοπίων από το 2001, κατά την πεντάμηνη αιματηρή διένεξη Σλαβόφωνων και Αλβανών.

Οι 600.000 Αλβανοί των Σκοπίων ΔΕΝ επιθυμούν να αποκαλούνται «Μακεδόνες». Το ίδιο οι δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι, οι Βούλγαροι και οι 200.000 Έλληνες (στους οποίους καταπιέζεται κάθε έκφραση Ελληνικότητας) που ζουν εκεί. Γιατί πρέπει η ελληνική εξωτερική πολιτική να γυρίσει την πλάτη στη βούληση όλων αυτών των μειονοτήτων;

Ας εγκαταλείψουμε τους Σκοπιανούς στην αυτοδιάλυση, όπου τους οδηγούν το θράσος και η αλαζονεία τους. Αν οφείλουμε να ενδιαφερθούμε για κάποιον, αυτοί είναι οι Έλληνες της επικράτειας των Σκοπίων, καθιστώντας σαφές πως η Μητέρα Πατρίδα θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δικαιώματα και την ακεραιότητα τους.

ΥΓ: Θεωρώ τιμή μου το γεγονός ότι το blog μου ανήκει στους πρώτους διαδικτυακούς τόπους που ανέδειξαν το ζήτημα των Ελλήνων που ζουν στην επικράτεια των Σκοπίων. Πλέον διαθέτουν δικό τους ιστολόγιο. Επισκεφθείτε το:
http://northmacedonians.blogspot.com

http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=562&Itemid=1

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άψογη τοποθέτηση...
Η Ντόρα έπρεπε να σκίσει το κουρελόχαρτο αυτό μπροστά στον Νίμιτς και να αποχωρήσει...

Αλλά, άσε καλύτερα...

Ανδρ. Παπ.

Ανώνυμος είπε...

Είστε σοβαροί;
Ειλικρινά περιμένατε από την Ντόρα και τους χλεχλέδες γλείφτες των αμερικάνων που την περιστοιχλιζουν να αντιδράσουν;

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΑ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ...

Α ρε κατακαημένε Έλληνα Πατριώτη...

Μ.Ζ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Έχω την αίσθηση ότι χρόνια τώρα, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά, όλα βαδίζουν βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου. Όλα ξεκίνησαν με τα πετρέλαια του Αιγαίου και χειροτέρεψαν με τις ενδοτικές κυβερνήσεις που είχαμε και έχομε.
Βγάλαμε το όνομα των ενδοτικών, των ανυπόληπτων και τώρα ουδείς μας υπολογίζει. Όλοι ξέρουν ότι αν κάποιος τελικά υποχωρήσει, σε κάθε θέμα, αυτός θα είναι η Ελλάδα.
Χρειάζεται ικανός ΗΓΕΤΗΣ (δεν είναι θέμα συλλογικό) και πολύ δουλειά για να αποκαταστήσουμε το χαμένο μας κύρος.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΑΠΤΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΩΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΤΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ( ΑΡΘΡΟ 120)
ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΑΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ.
ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΙΤΑΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙ' ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥΣ.

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Είδαμε όλοι στις οθόνες μας την Ελληνική σημαία, πρώτη-πρώτη, να ανεμίζει, μαζί με άλλων χωρών που δεν αναγνώρισαν την «τερατογένεση» του Κοσσόβου, στις διαδηλώσεις τους στη Μιτροβίτσα...

Ασκώντας επιτέλους θαρραλέα εξωτερική -και Βαλκανική- πολιτική, ας δηλώσουμε καθαρά πως δεν θα αναγνωρίσουμε ούτε τώρα, ούτε αργότερα, το Αμερικανικό αυτό ψευδοκράτος-προτεκτοράτο, που βάζει φωτιά στην περιοχή μας.

Οι ισχυρές σχέσεις μας με την συνεχώς «ακρωτηριαζόμενη» από τους Αγγλοαμερικανους φίλη Σερβία, τώρα που αναδιατάσσονται οι γεωπολιτικές ισορροπίες στα Βαλκάνια, μπορούν να αποτελέσουν βάση ανάπτυξης νέων δυναμικών στην περιοχή, σε συνδυασμό με την επανεμφάνιση της Ρωσίας...

Ας μη δούμε την Ελληνική σημαία να αποσύρεται αύριο με απογοήτευση από τις διαδηλώσεις των Σέρβων του Κοσσόβου.