ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ το "Δημοκρατία της Β. Μακεδονίας"

Εφημερίδα "Α1"
18 Οκτωβρίου 2008, σελ. 31


Η τελευταία αμερικανική πρόταση Νίμιτς πρακτικά αποτελεί μονοπωλιακή εκχώρηση προς τους Σκοπιανούς του ελληνικού ονόματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για Διεθνή Χρήση, με την ανώδυνη προσθήκη του «Βόρεια».

Δηλαδή, εκχωρεί όλα τα δικαιώματα -ιδίως το αντίκρισμα του ονόματος- στα Σκόπια, τα οποία θα το χρησιμοποιούν στους Διεθνείς Οργανισμούς, θα ταυτίζονται με αυτό και όλα τα συναφή παράγωγά του, πχ μακεδονικό έθνος, μακεδονική γλώσσα και Εκκλησία (!)

Η Κυβέρνηση που τυχόν θα το αποδεχθεί, θα διαπράξει εθνικό έγκλημα, διότι με την υπογραφή της θα νομιμοποιεί διεθνώς τη χρήση του ονόματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τους Σκοπιανούς.

Γιατί αν η Ελλάδα -η ιστορική δικαιούχος και ιδιοκτήτρια του ονόματος- συναινέσει, τότε θα μονοπωληθεί διεθνώς το ιστορικό ελληνικό όνομα από τα Σκόπια για κάθε πολιτική, στρατιωτική, οικονομική και τουριστική χρήση!

Έτσι, θα χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί πλέον Διεθνώς και ανεμπόδιστα ως αναγνωριστικό τους το ελληνικό όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:

«Ελάτε για διακοπές στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» θα λένε τα διαφημιστικά σποτ στο CNN, στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, στο διαδίκτυο και κάτω σε μια γωνία με φευγαλέα και μικροσκοπικά γράμματα θα γράφει (εάν γράφει) «Δημοκρατία της Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»…

«Ιστορία της Μακεδονίας» θα γράφουν τα βιβλία των Σκοπίων στα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο και σε μια άκρη θα αναγράφουν “Republic of N. MACEDONIA”…

Πώς θα διαχωρίζουν οι ξένοι την αρχαία ελληνική Μακεδονία από την Β. Μακεδονία; Ήδη σε βρετανικό τηλεπαιχνίδι οι διαγωνιζόμενοι που απάντησαν πως ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας έχασαν το βραβείο 40.000 στερλινών, καθώς η απάντησή τους θεωρήθηκε λανθασμένη.

Οι Σκοπιανοί θα αποκαλούνται παντού, χωρίς να μπορούμε να το εμποδίσουμε πλέον «Μακεδόνες», αφού εκείνο που μένει είναι το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και όχι το «Βόρεια». Όπως και στην περίπτωση του “FYROM”, που έγινε «FYR MAKEDONIA», όπου έμενε και τονιζόταν το «MAKEDONIA» και όχι το «FYR».

Η εθνικιστική προπαγάνδα των σκοπιανών σε βάρος της Ελλάδας περί επεκτατισμού, μειονότητας και αποζημιώσεων θα απογειωθεί, καθώς θα γίνουν ισότιμα με την Ελλάδα μέλη στο ΝΑΤΟ και την Ευρ. Ένωση, ενώ η Ελλάδα δεν θα διαθέτει κανένα δικαίωμα veto και πλεονέκτημα πίεσης, αφού θα έχει κλείσει το θέμα του ονόματος με την υπογραφή της.

Αν δεχτούμε τη σύνθετη ονομασία-παγίδα του «Β. Μακεδονία» ως λαός, γιατί τα πολιτικά κόμματα πλην του ΛΑ.Ο.Σ ουσιαστικά το έχουν αποδεχτεί, θα υποστούμε -και μάλιστα οικειοθελώς-μία κλοπή πολιτιστική και θα γίνουμε αυτόχειρες μίας εθνικής καταστροφής και ήττας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αμερικανικής έμπνευσης και επεξεργασίας το τελευταίο πακέτο ιδεών για το όνομα των Σκοπίων
Ερωτηματικά για την ουδετερότητα Νίμιτς
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008 12:45

Ερωτηματικά για την ακεραιότητα του Μάθιου Νίμιτς ως αμερόληπτου διαμεσολαβητή εγείρει αποκάλυψη εγγράφου «φωτιά» της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια για τη δέσμη προτάσεων που παρουσίασε ο Αμερικανός διπλωμάτης στον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Το Εθνος», έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το Συμβούλιο Ασφαλείας και το Γενικό Επιτελείο των ΗΠΑ, με ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008, αποδεικνύει ότι η αμερικανική πλευρά ειχε προετοιμάσει την πρόταση διπλής ονομασίας και αφού τη συζήτησε με τους Σκοπιανούς, την παρέδωσε στον Μάθιου Νίμιτς για την παρουσιάσει στους διαπραγματευτές Ελλάδος και ΠΓΔΜ.

Ετσι, αποδεικνύεται ότι το τελευταίο «πακέτο Νίμιτς» που παρουσιάστηκε ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ από τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ, αρχικά στις 11 Σεπτεμβρίου και στην τελική του μορφή στις 8 Οκτωβρίου, ήταν προϊόν αμερικανικής έμπνευσης και επεξεργασίας και το κυριότερο εν γνώσει της σκοπιανής πλευράς.

Όπως γραφει το «Εθνος», το αμερικανικό σχέδιο της 29ης Ιουλίου προέβλεπε την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», εισάγοντας όμως μορφή διπλής ονομασίας, καθώς το νέο όνομα υποχρεωτικώς θα εφαρμοζόταν μόνο σε διεθνείς οργανισμούς και ενδεχομένως σε πολυμερείς συμφωνίες, και στις διμερείς σχέσεις θα αφηνόταν στη διακριτική ευχέρεια των χωρών ποιο όνομα θα χρησιμοποιούν.

Παράλληλα, ιδιαίτερα έμφαση δίδεται στην ικανοποίηση της βασικής διεκδίκησης των Σκοπίων για «μακεδονική» εθνικότητα και γλώσσα, ενώ ανησυχητική είναι η στάση της αμερικανικής πλευρά στο θέμα των λεγόμενων «Αιγαιατών Μακεδόνων», που προκλητικά εγείρει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Πιο συγκεκριμένα για το θέμα της εθνικής ταυτότητας, στο έγγραφο αναφέρεται ότι η γλώσσα και η εθνικότητα (nationality) θα καλούνται Μακεδονική (Macedonian), αλλά αυτό -σημειώνεται- «θα μπορούσε να διευθετηθεί σιωπηλώς, πιθανώς ως επισυναπτόμενο Παράρτημα σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ή σε μερικά άλλα εσωτερικά έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών, που δεν υπόκειται στην ελληνική εξέταση/ έγκριση». «Η τελική διαπραγματευτική γραμμή (bottom line) είναι ότι η Μακεδονία χρειάζεται διασφαλίσεις ότι η γλώσσα, η εθνικότητα κλπ. θα συνεχίσουν να αποκαλούνται Μακεδονική και όχι ?Βορειομακεδονική?», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας, ο πρωθυπουργός Γκρούεφσκι επιθυμεί ο επιθετικός προσδιορισμός «Βόρεια» να μπει σε παρένθεση και η αναγνώριση της «Μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας» να είναι ρητή, παρά σιωπηρή. Τέλος, σημειώνεται, «θα ήθελε να περιορίσει τη χρήση της νέας ονομασίας, στους διεθνείς οργανισμούς που ήδη χρησιμοποιείται το FΥRΟΜ».

http://www.youtube.com/watch?v=2RTWkc2Ylfs