Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται…

Εφημερίδα “Έρευνα”
25 Δεκεμβρίου 2008, σελ. 7


«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.»


Αυτά είπε ο Ισοκράτης τον 4ο αιώνα π.Χ. Ωστόσο, τα ίδια λόγια θα μπορούσε να είναι το μακράν πιο εύστοχο σχόλιο για τα επεισόδια που ταλανίζουν τη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες. Ιδίως όσον αφορά στα μηνύματα που περνάνε τα μμε στη νεολαία μας, αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα και κόμματα που θέλουν να χαϊδέψουν τα αυτιά της.

Ερεθίζουν, ενθαρρύνουν και επιβραβεύουν την αυθάδεια και τη βία, τους προσδίδουν το χαρακτήρα ενός κοινωνικού κινήματος –που ωστόσο δεν έχει σαφή ιδεολογία, σκοπούς και μέθοδο- και τη βαφτίζουν σαν δικαίωμα των ανήλικων παιδιών. Τα παραδείγματα είναι πολλαπλά και δηλωτικά της διαστρεβλωτικής κατάχρησής των εννοιών και των γεγονότων.

Πρώτον, η απαξίωση των Αστυνομικών από τα μμε έχει αγγίξει το όριο μιας ρατσιστικής παρανοϊκής εμπάθειας. Αφού ένας αστυνομικός πυροβόλησε ένα μαθητή, τότε όλοι οι αστυνομικοί είναι «γουρούνια – δολοφόνοι». Αυτό το μήνυμα πέρασε στους μαθητές μας. Η συμπεριφορά και η βία από λίγους κακούς αστυνομικούς τείνει να γενικεύεται και να παρουσιάζεται -από τα μμε και την αριστερά- σαν κανόνας που αφορά το σώμα της Αστυνομίας στο σύνολο της.

Από την άλλη, οι αστυνομικοί θύματα συγκρούσεων με κουκουλοφόρους ή αλλοδαπούς, που χάνουν τη ζωή τους ή μένουν ανάπηροι περιφρονούνται από τα μμε και την Αριστερά. Δεν θεωρούνται νέοι, ας είναι συνήθως 22-28 ετών. Δεν ανήκουν στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί βγάζουν 800. Τους θεωρούν εξουσία γιατί έχουν όπλο, κι ας μην το τράβηξαν για να σωθούν. Βλέπεις, οι θάνατοι και τα τραύματά τους δεν πουλάνε το ίδιο, ας πονάνε το ίδιο.

Κάποιοι θολοκουλτουριάρηδες φωνάζουν «να καταργηθούν τα ΜΑΤ». Δεν κατανοούν πως ο ρόλος της Αστυνομίας ανά τον κόσμο είναι κατασταλτικός και αν το Κράτος δεν διαθέτει δυνάμεις καταστολής, τότε το κενό θα καλυφθεί από ιδιωτικούς στρατούς, που θα είναι ιδιοκτησία των οικονομικά ισχυρών; Αυτά όμως συνέβαιναν στο φεουδαρχικό μεσαίωνα.


Ύστερα, η ανάρτηση πανό επιτρέπεται, αλλά υπάρχουν και χώροι ιεροί, όπου ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει. Παγκόσμια σύμβολα πολιτισμού, όπως η Ακρόπολη, δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής συμπεριφοράς και εκμετάλλευσης. Άλλο αντίσταση άλλο βεβήλωση.

Το συμβάν στο Κρατικό Ραδιομέγαρο, ακόμα, κατά το οποίο «μαθητές» και γνωστοί άγνωστοι κατέλαβαν την αίθουσα του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΝΕΤ για να «διαμαρτυρηθούν». Άλλο διαμαρτυρία, άλλο κατάληψη και αυθαιρεσία. Αυτοί οι αυτόκλητοι «δημοκράτες» οι οποίοι στο όνομα της Δημοκρατίας καταλύουν κάθε έννοια της, μου θύμισαν πραξικοπηματίες που έχουν στόχο την κατάληψη των κρατικών τηλεοπτικών σταθμών.

Στο μέσο μιας κρίσης που σαρώνει εργασία, εισοδήματα και απασχόληση, υπέρ των τραπεζών και του πολυεθνικού κεφαλαίου, είναι απαράδεκτο μμε και κόμματα να κάνουν πλιάτσικο στις ψυχές και τη νοοτροπία των ανήλικων μαθητών μας, αλλοιώνοντας τη δημοκρατική τους συνείδηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Δημοκρατία δεν στηρίζεται ούτε σε ανώριμους πιτσιρικάδες, ούτε σε κουκουλοφόρους που φορούν επώνυμα τζην και φούτερ, ούτε σε νεοταξίτικα μμε.

Η Δημοκρατία στηρίζεται στους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ