Έγκλημα διαρκείας …χωρίς τιμωρία

Εφημερίδα “Έρευνα”
8 Ιανουαρίου 2009, σελ. 7


Οι Ισραηλινοί επέλεξαν τις μέρες των Χριστουγέννων για να προχωρήσουν σε ένα νέο γύρο στην εδώ και δεκαετίες μεθοδευμένη γενοκτονία και εδαφική συρρίκνωση του Παλαιστινιακού λαού.

Ο εξάμηνος αποκλεισμός που έχει επιβάλει το Ισραήλ σε 1.500.000 Παλαιστινίους στη Γάζα -μία λωρίδα γης 45 επί 10 χλμ- και οι συνακόλουθες τραγικές ελλείψεις κυρίως σε φάρμακα εξώθησε τους μαχητές της Χαμάς, δίνοντας το πρόσχημα στο Ισραήλ να εξισώσει, μέσω των κατευθυνόμενων διεθνών μμε, την πανίσχυρη πολεμική του μηχανή με τις ρουκέτες της Χαμάς και να βαφτίσει την εισβολή στα παλαιστινιακά εδάφη σαν αμυντική επιχείρηση.

Ο βίαιος και τραγικός θάνατος εκατοντάδων αμάχων, ιδιαίτερα παιδιών, προκαλεί τον αποτροπιασμό, την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία κάθε εχέφρονος ανθρώπου. Με την χερσαία εισβολή δεν είναι δυνατό να διευκρινιστεί ούτε ο αριθμός αυτών που βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα ερείπια που αφήνουν τα ισραηλινά αεροσκάφη. Το 50% των ασθενοφόρων δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, ενώ δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την κα Λίβνι, την Ισραηλινή υπ. Εξωτερικών, σκοπός των επιχειρήσεων είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της υποδομής της Χαμάς, της πολιτικής δηλαδή δύναμης, που στηρίζει η πλειοψηφία των Παλαιστινίων και που χαρακτηρίζεται από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ …τρομοκρατική.

Ποια είναι όμως η Χαμάς; Είναι η μεγαλύτερη παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση, που ανδρώθηκε από το 1987, την περίοδο της πρώτης intifada, της παλαιστινιακής εξέγερσης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή στην Γάζα και στην Δυτική Όχθη.

Η Χαμάς, πριν το 2006, όταν και πήρε την πρώτη θέση στις Παλαιστινιακές εκλογές, είχε δύο τομείς δραστηριότητας: την άμεση στρατιωτική δράση κατά του Ισραήλ αλλά και κοινωνικά προγράμματα, όπως η οικοδόμηση σχολείων, νοσοκομείων και τζαμιών. Εκατοντάδες ιατρικά κέντρα, τράπεζες τροφίμων, καλοκαιρινά εκπαιδευτικά κάμπινγκ και σχολεία σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα χρηματοδοτούνται από την Χαμάς.

Σε μία χώρα που ταλαιπωρείται από την βαρβαρότητα των Ισραηλινών επιδρομών, όπου εξαιτίας του ισραηλινού αποκλεισμού πάνω από το 50% των κατοίκων βασίζεται στην φιλανθρωπία για να επιζήσει, οι κοινωνικές υπηρεσίες της Χαμάς αποτελούν φως στο σκοτάδι. Στην συνείδηση των Παλαιστινίων προβάλλει ως η μοναδική φωνή αντίστασης και ελπίδας.

Επί 60 χρόνια η «πολιτισμένη» και «ευαίσθητη» διεθνής κοινότητα παρακολουθεί απαθής την ρατσιστική συμπεριφορά και δραστηριότητα σε βάρος ενός ιστορικού και αντιστεκόμενου λαού. Αποκαλυπτική είναι και η παρούσα στάση των ΗΠΑ, της Ευρ. Ενώσεως και των Αραβικών ηγεσιών. Η τήρηση ίσων αποστάσεων και η μη σαφής κατηγορηματική καταδίκη της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, καταδεικνύει μία εθελόδουλη διάβρωση των ηγεσιών αυτών.

Οι εκπρόσωποι του «εκλεκτού λαού του Θεού» γνωρίζουν ότι η διεθνής αντίδραση θα εκτονωθεί σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις έξω από τις ανά τον κόσμο πρεσβείες τους, ίσως και σε κάποια ανούσια καταδικαστικά ψηφίσματα.

Όμως, η φωνή της λογικής και του διεθνούς δικαίου επιτάσσει την δημιουργία ανεξαρτήτου και κυριάρχου κράτους των Παλαιστινίων που θα συμβιώνει ειρηνικά με το Ισραήλ.

Με δεξί κλικ στην πάνω φωτογραφία θα διαπιστώσετε την εδώ και έξι δεκαετίες μεθοδευμένη εδαφική συρρίκνωση του Παλαιστινιακού λαού

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

happy new fear

Ανώνυμος είπε...

-Σφαγή των νηπίων πριν 2009 χρόνια

-ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ και σήμερα από τους ναζιστές ισραηλινούς

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ανάλυση!!!!

Ανώνυμος είπε...

όλοι οι γελοίοι μιλάνε για το "ολοκαύτωμα" και δακρύζουν στο σινεμά με τις ταινίες του εβραιοκρατούμενου χόλλυγουντ τύπου "λίστα του Σίντλερ".

Πού είναι τα δάκρια τους τώρα που βλέπουν καθημερινά στην tv το αδιαμφισβήτητο ολοκαύτωμα του μισάνθρωπου "περιούσιου" λαού;

..(Λ).. είπε...

Δημιουργήθηκε νέο πατριωτικό blog! Επισκεφθείτε το, στηρίξτε το, διαφημίστε το, διαδώστε το! Είναι καλό για την Ελλάδα να δημιουργηθούν πολλά παρόμοια blogs. Στηρίξτε το με όλες σας τις δυνάμεις παιδιά!
www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Ξεχνάμε εκείνο που είχε πει στις 17 Νοεμβρίου 1948 ο Ααρών Τσίζλινγκ, υπουργός Γεωργίας του νεοσύστατου κράτους του Ισραήλ, ύστερα από τις μαζικές σφαγές αθώων Παλαιστινίων:

«Τώρα που οι Εβραίοι συμπεριφέρθηκαν κι αυτοί σαν ναζί,νιώθω την ψυχή μου σπαραγμένη».