Αποχή = παραίτηση και συνενοχή

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, τα μμε αναφέρονται όλο και συχνότερα στην αποχή ως μορφή έμπρακτης διαμαρτυρίας μερίδας των πολιτών, έτσι όπως καταγράφεται από τις δημοσκοπήσεις.

Ακούω από πολλούς εξοργισμένους συμπολίτες μου φράσεις όπως «βαρέθηκα να τους ψηφίζω… αγανάκτησα», «δεν θα πάω, θα απέχω…», «θα τους δείξουμε».

Μα σοβαρά πιστεύουν πως παραιτούμενοι από το εκλογικό τους δικαίωμα θα τιμωρήσουν την εξουσία; Ότι θα λάβουν κάποιο μήνυμα οι κυβερνώντες; Περιμένει κανείς ειλικρινά ότι οι χοντρόπετσοι μιζαδόροι πολιτικάντηδες του δικομματισμού θα έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν από τα αξιώματα τους ή έστω θα αλλάξουν πολιτική ρότα, λόγω ενός τεράστιου ποσοστού αποχής;

Δεν έχουν αναρωτηθεί, μήπως οι άνθρωποι της εξουσίας επιδιώκουν να παραιτηθούμε οικειοθελώς από το δικαίωμα της ψήφου, από το μόνο όπλο διαμαρτυρίας που διαθέτουμε; Αντιλαμβάνονται την δυσαρέσκεια των Ελλήνων για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας και με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να αδρανοποιήσουν αυτόν τον κόσμο. Τους βολεύει ένας πολίτης που χάνεται στα θέλω του και νομίζει ότι δεν έχει δύναμη για όσα μπορεί. Μας θέλουν πιόνια πεταμένα έξω από τη σκακιέρα άβουλα και αχρωμάτιστα.

Το διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό των δυσαρεστημένων που εγκαταλείπει το «μαντρί» του δικομματισμού είναι επικίνδυνο για τα σχέδια της Νέας Τάξης, τα οποία υπηρετούν οι κυβερνήσεις μας και φυσικά η μεγάλη μερίδα των μμε. Ο πιο εύκολος τρόπος για να βγάλουν από την μέση όσους δεν προτίθενται να ψηφίσουν κανένα «κυβερνητικό» κόμμα είναι να τους οδηγήσουν στην πεποίθηση ότι η σωστή αντίδραση είναι η αποχή, το λευκό ή το άκυρο.

Τρέμουν στην σκέψη ότι τα ποσοστά των κυβερνητικών κομμάτων θα μειωθούν με παράλληλη αύξηση των μικρότερων κομμάτων. Η αποχή είναι ένα τέχνασμα που σερβιρίστηκε με πολλή προσοχή, για να διασφαλίσει την συνέχεια στην εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία παραμερίζοντας τα μικρότερα κόμματα.

Η δυσαρέσκεια του κόσμου πλέον είναι επικίνδυνη για το πολιτικό μας σύστημα και το εύρημα της αποχής είναι ιδανικό. Δεν θέλουν η αγανάκτηση να εκφραστεί στις κάλπες. Θα τους «πονέσει» αν τα λεγόμενα μικρά κόμματα πάρουν μεγάλα ποσοστά. Τότε η Ελλάδα θα γίνει κέντρο συζήτησης στα ξένα μμε.

Με την αποχή το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αυξηθούν τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων, καθώς αφενός οι δυσαρεστημένοι έτσι και αλλιώς σε συντριπτικό ποσοστό δεν θα ψήφιζαν τα «κυβερνητικά» κόμματα, αφετέρου μια μειοψηφία βολεμένων κομματόσκυλων να αποφασίσει για την τύχη και το μέλλον των υπολοίπων.

Μην επιτρέψετε σε κανέναν να αποφασίσει για εσάς χωρίς εσάς. Κάνετε το δικαίωμα σας δύναμη, ενεργό διαμαρτυρία. Ψηφίστε!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ… ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: