Σύμβαση «Cooper»… αν είναι αλήθεια, εξηγούνται πολλά

Πόσοι έχουν ακούσει για την Σύμβαση «Cooper», σύμφωνα με την οποία τα «στρατηγικά ορυκτά» και ο υδάτινος πλούτος της Ελλάδας, έχουν τεθεί από το 1940 υπό την αιγίδα ενός Αμερικανικού consortium εταιρειών; Υπάρχει κάποιος που μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ύπαρξη και την ισχύ της υπεύθυνα και πειστικά;

Λέγεται ότι η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη το 1940 και έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2010, αλλά ανανεώθηκε αυτόματα, εκτός και αν έχει αρνηθεί ρητά την ανανέωση της η παρούσα κυβέρνηση. Ότι υπάρχει στο υπουργείο βιομηχανίας και παραδίδεται όλα αυτά τα χρόνια σαν «ιερό μυστικό» από υπουργό σε υπουργό! Αν ισχύουν τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό γιατί κανένας πολιτικός δεν τόλμησε να ερευνήσει και να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας.

Αυτός που αποκάλυψε την ύπαρξη της ήταν ο οικονομολόγος και δικηγόρος Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα» (εκδ. Τα νέα βιβλία).

Μάλιστα, το τίμημα που πλήρωσε ο Δημήτρης Μπάτσης γι αυτή την αποκάλυψη ήταν να συλληφθεί στην τελευταία φάση της υπόθεσης Μπελογιάννη και να τουφεκιστεί με τους Ν. Μπελογιάννη, Η. Αργυριάδη και Ν. Καλούμενο στις 30 Μαρτίου 1952.

Ο Μπάτσης διηύθυνε από το 1945 το επιστημονικό περιοδικό της Αριστεράς «Ανταίος», το οποίο εκδόθηκε με σκοπό να υποστηρίξει τη θέση περί βιωσιμότητας της ελληνικής οικονομίας. Με την εκτέλεση του, οι ξένοι σύμμαχοι-δυνάστες μας και οι εγχώριες θεραπαινίδες τους φίμωσαν όσους οραματίζονταν μία οικονομική ανάπτυξη της Πατρίδας μας προσανατολισμένη στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων μας.

Τις θέσεις του Μπάτση υποστήριζε επί δεκαετίες -εις ώτα μη ακουόντων που ψήφιζαν το δικομματισμό σε ποσοστά άνω του 80%- ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος, πρώην διευθυντής της ΧΡΩΠΕΙ και πρόεδρος του «Κόμματος Ελληνισμού». Αυτός διέδωσε με πάθος από μικρά κανάλια το «θαμμένο» βιβλίο του Μπάτση.

Τελικά, αληθεύει η ύπαρξη της σύμβασης «cooper»; Είναι η Ελλάδα πλούσια σε μεθάνιο, κόκκινο υδράργυρο, λουτέσιο, ουράνιο, λιγνίτη, αλουμίνιο, βωξίτη, μαγγάνιο, χρυσό, νικέλιο, σμηκτίτες, μαγνήσιο, χρωμίτη, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ και ΟΣΜΙΟ; Αν ναι, τότε εξηγείται γιατί στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία ξέσπασε η οικονομική κρίση στη χώρα μας, αλλά και η εθελόδουλη πολιτική της κυβέρνησης του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου.

Πιθανότατα ανάλογες συμβάσεις «πρέπει» να ανανεωθούν και σε άλλες χώρες. Προκειμένου λοιπόν τα περιούσια παράσιτα που ελέγχουν τις «αγορές» του πλανήτη μας να λεηλατούν τις πλουτοπαραγωγικές τους πηγές, δημιουργούν εκεί είτε οικονομικές κρίσεις είτε εμφύλια ανθρωποσφαγή, όπως οι επαναστάσεις του «γιασεμιού» στη νότια Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: