Διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση

Το 2ο μνημόνιο (στο οποίο είπαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ τόσο το ΠΑΣΟΚ του 8% όσο και ο «αντιμνημονιακός εθνικιστής» Σαμαράς και οι νεο-δοσίλογοι που πειθάρχησαν στα κελεύσματα της τρόικας) κόβει από τον προϋπολογισμό τα 24 εκατ. ευρώ, που είχαν αρχικά προβλεφθεί για αμοιβές αναπληρωτών την επόμενη σχολική χρονιά.

Ενδεικτικά την τρέχουσα σχολική χρονιά οι αναπληρωτές ανέρχονται σε 20.000. Αυτό σημαίνει 20.000 κενά από εκπαιδευτικό προσωπικό κατά τη νέα σχολική χρονιά, καθώς προβλέπονται μηδενικοί διορισμοί μονίμων και ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών.

Η κα Διαμαντοπούλου προτίθεται να τα καλύψει: α) με συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων, β) με αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, γ) με αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, που είναι ήδη 30 ανά αίθουσα.

Βεβαίως, η υπουργός της «προοδευτικής» παράταξης υπέγραψε μόλις στα μέσα Φεβρουαρίου την καταβολή 343.000 ευρώ για υπερωρίες υπαλλήλων, συμβούλων και παρατρεχάμενων του υπουργείου και του πολιτικού της γραφείου, μόνο για το 1ο τετράμηνο του 2012.

Η εν λόγω υπουργός και οι πολυάριθμοι και παχυλά αμειβόμενοι σύμβουλοί της πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να αντιγράφουν το πορτογαλικό μοντέλο, το οποίο συγκέντρωσε τους μαθητές σε τεράστια σχολικά συγκροτήματα, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα από τις κοινές υποδομές και το ενιαίο προσωπικό.

Τι θα γίνει όμως με τις μετακινήσεις και την ασφάλεια των μαθητών; Γιατί στα πολυάριθμα σχολικά συγκροτήματα -βλ. Γκράβα- οργιάζουν η παραβατικότητα και οι έμποροι ναρκωτικών.

Η εκπαίδευση στη χώρα μας θα έχει στο εξής δύο ταχύτητες. Η ποιοτική παροχή της θα περιορίζεται μόνο σε όσους μπορούν να πληρώσουν. Για τους υπόλοιπους …ο Θεός να βάλει το χέρι του. Οι χορηγοί θα «αλωνίζουν» στο δημόσιο σχολείο και οι γονείς θα πληρώνουν ακόμη περισσότερα για τη «δωρεάν» Παιδεία.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως -σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων- το ιστορικό 2ο λύκειο της Αθήνας οδηγείται σε κλείσιμο, ενώ μεθοδεύεται η μετατροπή του σε χώρο «φιλοξενίας» λαθρομεταναστών. Δηλαδή, η κυβέρνηση, αντί να δώσει ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, δρομολογεί την μετατροπή σχολείων σε κέντρο «φιλοξενίας» των λαθρομεταναστών. Και μη χειρότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: