Το «πετυχημένο» PSI

Το PSI δεν διασφαλίζει υποχρεωτικά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Απαλλάσσει, ωστόσο, τις τράπεζες από το σοβαρό κόστος που θα τις επιβάρυνε, εάν η Ελλάδα προχωρούσε σε default (πτώχευση), ενώ θα βρίσκονταν τα μεγάλα πακέτα των ελληνικών ομολόγων στα χέρια τους.

Πλέον, μπορούν να σύρουν τη χώρα μας σε πτώχευση χωρίς κανέναν κίνδυνο γι αυτές. Αυτή είναι η ουσία της «επιτυχίας» του Παπαδήμου.

Με τους Βενιζέλο και Σαμαρά να δεσμεύονται δια της υπογραφής τους στους δανειστές μας πως -για το υπόλοιπο του πολιτικού τους βίου- δεν θα παρεκκλίνουν από τα μνημόνια και τις συμβάσεις κατεδάφισης της κοινωνίας και φτωχοποίησης του λαού μας, τα οποία ακολουθούν το «πετυχημένο» PSI.

Όσον αφορά στην εθνική μας κυριαρχία; Η δανειακή σύμβαση -που ορίζει το αγγλικό δίκαιο ως εφαρμοστέο- δεσμεύει «αμετάκλητα» τόσο το ελληνικό κράτος όσο και την Τράπεζα της Ελλάδος στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπως ορίζεται στην παράγραφο 15.3 της προηγούμενης σύμβασης.

Η νέα δανειακή σύμβαση προβλέπει ρητά πως κάθε απόφαση των δικαστηρίων αυτών θα είναι «αμετάκλητη και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία». Ακόμη: «Ούτε το δικαιούχο κράτος-μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται λόγω εθνικής κυριαρχίας…»

Διαπιστώνετε πόσο αξιόπιστοι είναι ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς και όσοι προσπαθούν να μας διαβεβαιώσουν πως το Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτέλεσης που διέπει τα νέα ομόλογα μετά την ανταλλαγή (PSI) πρακτικά είναι το …ελληνικό.

Μάθετε και το χειρότερο: Η νέα σύμβαση δίνει χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με εγγύηση το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών που ανακεφαλαιοποιούνται. Ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών; Οι καταθέσεις, οι χορηγήσεις (δάνεια) και οι εμπράγματες εγγυήσεις που έχουν βάλει οι πολίτες και οι επιχειρήσεις προκειμένου να δανειστούν.

Η νέα δανειακή σύμβαση προβλέπει πως οι δανειστές μας μπορούν να προχωρήσουν σε τιτλοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών που ανακεφαλαιοποιούν, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των ίδιων των τραπεζών ή της ελληνικής κυβέρνησης.

Συνεπώς, οι δανειστές μας μπορούν να αρπάξουν, όχι μόνο τη δημόσια περιουσία, αλλά πλέον και τις καταθέσεις μας και την ιδιωτική περιουσία που έχουμε υποθηκεύσει στις τράπεζες.

Αυτά «πέτυχαν» με το PSI οι Παπαδήμος, Βενιζέλος, Σαμαράς και οι 200 βουλευτές -θεραπαινίδες του Τόμσεν- που σύρθηκαν και ψήφισαν το 2ο μνημόνιο και τον εφαρμοστικό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: