19 Μαΐου 1919 – Ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας

Συμπληρώθηκαν 88 χρόνια από την ημέρα που οι Τούρκοι τσέτες του Κεμάλ Ατατούρκ και του Τοπάλ Οσμάν αποβιβαζόμενοι στη Σαμψούντα κατέσφαξαν 353.000 Ποντίους (σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, γιατί στην πραγματικότητα ήταν πολλοί περισσότεροι).

Η Τουρκία ποτέ δεν αναγνώρισε τα εγκλήματα που διέπραξε. Ούτε οι εγκληματίες της -πρόδρομοι του ναζισμού- δικάστηκαν όπως οι Ναζί στην Νυρεμβέργη.

Μάλιστα, οι ιθύνοντες της Άγκυρας διαμαρτύρονται θρασύτατα από το 2006 για την ανέγερση του μνημείου για την Ποντιακή Γενοκτονία στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, η Τουρκία συνεχίζει την ίδια τακτική του ευτελισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ανησυχητικό είναι πως οι εγχώριοι «προοδευτικοί» κύκλοι προσπαθούν χάριν της ελληνοτουρκικής φιλίας να ξεθωριάσουν την Ιστορική μνήμη της νέας γενιάς.

Όμως, όσοι κόπτονται για την ελληνοτουρκική φιλία, εάν έχουν ειλικρινείς προθέσεις, οφείλουν να γνωρίζουν πως η Ιστορία πρέπει να γράφεται χωρίς αποσιωπήσεις και διαστρεβλώσεις. Μόνον έτσι οι μελλοντικές γενιές θα αποφύγουν τα λάθη και τις φρικαλεότητες του παρελθόντος.

Ας γίνει αντιληπτό επιτέλους, ότι η Τουρκία, με τη μορφή που έχει σήμερα, είναι αδύνατον να εισαχθεί στην Ένωση των πολιτισμένων κρατών της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: