Μακεδονικό… Εθνικό ζήτημα ή πολιτικό κόστος;

Εφημερίδα “Α1”
26 Μαΐου 2007, σελ. 12

Το πολιτικό κατεστημένο της χώρας –που υπερβαίνει τα όρια του δικομματισμού- έχει αποδεχθεί προφανώς εδώ και καιρό την άνευ όρων παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας σε ένα υπό διάλυση κρατικό μόρφωμα στα βόρεια σύνορα μας.

Είναι γεγονός ότι ήδη όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (εκτός της Γαλλίας), αλλά και τα 2/3 των μελών της Γενικής Συνέλευσης έχουν προβεί σε αναγνώριση του με το όνομα «Μακεδονία».

Αυτό αποτελεί ευθύνη των ιθυνόντων της «ισχυρής Ελλάδας», οι οποίοι δεν τροφοδότησαν αφειδώς με ιστορικό υλικό όσο το δυνατό περισσότερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα σε όλον τον κόσμο, αλλά και όλα τα έντυπα διεθνούς κύρους, σε αντίθεση με τα Σκόπια που έδωσαν ρεσιτάλ ιστορικής προπαγάνδας.

Και όμως οι δυσάρεστες αυτές εξελίξεις για το εθνικό μας θέμα θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν έστω και την ύστατη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση έδειχνε αποφασισμένη να πιέσει πραγματικά τα Σκόπια, με αιχμή του δόρατος τις ελληνικές επενδύσεις, που ουσιαστικά συντηρούν σε μεγάλο ποσοστό την οικονομία του γειτονικού κρατιδίου.

Βέβαια αυτή η προοπτική φαντάζει εξωπραγματική, αν αναλογιστεί κανείς πως, όταν οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τους γείτονες ως «Μακεδονία» (αμέσως μετά την δεύτερη εκλογή Μπους), η αντίδραση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ήταν να γίνει περισσότερο πειθήνια και ενθουσιώδης στα κάθε είδους κελεύσματα της υπερδύναμης.

Να θυμίσουμε τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Δημητρακόπουλο, που ζήτησε επίμονα στο Ευρωκοινοβούλιο (26 Ιαν. 2006) να μην τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία του Γιώργου Καρατζαφέρη για την μη χρήση του ονόματος "Μακεδονία" από τα Σκόπια;

Σήμερα, το πιο ανησυχητικό είναι πως τα κανάλια της διαπλοκής και ο δικομματισμός -απροκάλυπτα πλέον- δεν φαίνεται να ενοχλούνται τόσο για την απεμπόληση της Ιστορίας μας. Ασχολούνται κυρίως με το πολιτικό κόστος που θα έχει για την Νέα Δημοκρατία η επικείμενη αναγνώριση της ΠΓΔΜ σαν «Μακεδονία» από την παγκόσμια κοινότητα.

Ασχολούνται με εκλογικά σενάρια, με τον «κίνδυνο Καρατζαφέρη», του οποίου η είσοδός στην Βουλή θα οδηγήσει σε μία κυβέρνηση με ισχνή ή χωρίς αυτοδυναμία. Δεν εστιάζουν στην ουσία του προβλήματος και αδιαφορούν συνειδητά για την παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας και την απεμπόληση των Εθνικών μας Δικαίων.

Για τον ΛΑ.Ο.Σ το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αποτελεί μείζον εθνικό ζήτημα. Οι υπόλοιποι φαίνεται το λογαριάζουν μόνο σαν εκλογικό - πολιτικό κόστος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: