Κύριοι, αναλάβετε τον ρόλο σας…

Εφημερίδα “Ελεύθερος Κόσμος”
29 Σεπτεμβρίου 2007, σελ. 13


Στη χώρα μας οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονται από αλαζονική συμπεριφορά στην άσκηση της εξουσίας. Κωφεύουν στην εποικοδομητική κριτική, αγνοούν τα εθνικά και κοινωνικά αιτήματα, ακόμα κι αν προέρχονται και από τον οικείο κομματικό χώρο, ενώ δεν τολμούν έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς. Συμπεριφέρονται σαν να θέλουν να πουν στον λαό «αφού μας ψηφίσατε, καλά να πάθετε».

Βέβαια, η ισχνή αυτοδυναμία της νεοεκλεγείσας κυβένησης ίσως νουθετήσει τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της και τους κατευθύνει σε συνετές επιλογές και πράξεις. Άλλωστε, η συγκεκριμένη κυβέρνηση καλείται να λάβει κρισιμότατες αποφάσεις για τα εθνικά θέματα και το ασφαλιστικό που θα επηρεάσουν την Πατρίδα μας για δεκαετίες. Ταυτόχρονα οφείλει να δώσει μία πειστική εξήγηση για την λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως είναι να επισημαίνει τα λάθη και τις παραλείψεις, να δρα διορθωτικά, να βοηθά την κυβέρνηση και τελικά να βελτιώνει το έργο της προς όφελος του Έθνους.

Ωστόσο, η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα περιορίζει το ρόλο της στην καταστροφολογία. Λέει όχι σε όλα, ανεξαρτήτως αν ωφελούν ή βλάπτουν την Πατρίδα και την κοινωνία. Χρησιμοποιεί κάθε μέσο θεμιτό ή αθέμιτο –δε διστάζει να καταφύγει σε λασπολογία και σε ύβρεις- προκειμένου να απαξιώσει το έργο της κυβερνήσεως, ώστε να την εξουθενώσει, να την ανατρέψει και να την αντικαταστήσει στην εξουσία, απολαμβάνοντας εκείνη τα προνόμια της. Βέβαια, το επόμενο δίμηνο η παρούσα αξιωμ. αντιπολίτευση έχει να λύσει το φλέγον ζήτημα της ηγεσίας της.

Τα κόμματα της αριστεράς συνήθως δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα από κύματα απεργιών, διαδηλώσεων ακόμα και ταραχών –με την άσπονδη σύμπραξη των «γνωστών αγνώστων» με μολότοφ, εμπρησμούς αυτοκινήτων και καταστημάτων- προσπαθώντας να δημιουργήσουν μία εικόνα χάους και διάλυσης του κράτους, χωρίς όμως να καταθέτουν στο Κοινοβούλιο ρεαλιστικές προτάσεις για μία εφικτή και βιώσιμη λύση των κοινωνικών προβλημάτων.

Εδώ βρίσκεται η ευκαιρία και το στοίχημα για τους Πατριώτες Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ να αποτελέσουν την ουσιαστική αντιπολίτευση με τη μαχητικότητα και την ευαισθησία τους στα εθνικά θέματα, τη σχολική ιστοριογραφία, το μεταναστευτικό και το δημογραφικό. Να ορθώσουν ανάστημα στα κελεύσματα της Νέας Τάξης.

Να διδάξουν ήθος και παραγωγική κοινοβουλευτική δράση με ρηξικέλευθες και ρεαλιστικές προτάσεις για τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό, η ασυδοσία των τραπεζών, των καρτέλ, των μεσαζόντων και των κάθε είδους αεριτζήδων. Να πιέσουν καταλυτικά για την άμεση ολοκλήρωση του δασολογίου και του κτηματολογίου, που αποτελούν προαπαιτούμενα για μία σοβαρή περιβαλλοντική πολιτική. Κύριοι, αναλάβετε τον ρόλο σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: