Οι Σκοπιανοί ξεπέρασαν κάθε όριο. Εμείς γιατί διαπραγματευόμαστε;

Εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα"
1 Απριλίου 2008, 1η σελίδα


Οι διαφημιστικές αφίσες στους δρόμους των Σκοπίων, που εμφανίζουν την ελληνική σημαία με τη σβάστικα στη θέση του σταυρού, αφορούν έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο «Πολιτιστικό - Ενημερωτικό κέντρο των Σκοπίων».

Το ίδρυμα αυτό τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου των Σκοπίων, φέρει δηλαδή την υπογραφή επίσημου διοικητικού φορέα της fyrom. Αυτό είναι το σοβαρό της υποθέσεως. Η παραποίηση/προσβολή κατά της Σημαίας -επομένως κατά της Πατρίδας και του Έθνους μας- δεν είναι έργο κάποιων ακραίων ή περιθωριακών κύκλων, αλλά γίνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης της fyrom. Μη μου πείτε ότι ο Δήμος Σκοπίων έκανε του κεφαλιού του, χωρίς έγκριση της κεντρικής εξουσίας. Αυτά δεν γίνονται...

Αποτελεί ευθεία προσβολή, η οποία πραγματοποιείται αυτήν την κρίσιμη περίοδο, που υποτίθεται ότι τουλάχιστον επισήμως οι Σκοπιανοί είναι προσεκτικοί στην συμπεριφορά τους απέναντι στην Ελλάδα και -υποτίθεται- πως κάνουν ότι μπορούν να παρέξουν δείγματα «καλής γειτονίας».

Ο δημιουργός της έκθεσης, σε δηλώσεις του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων "Σίτελ", ανέφερε ότι η οικογένεια στη μέση της αφίσας, είναι οι «Σλαβομακεδόνες» γονείς και οι παππούδες του οι οποίοι εγκατέλειψαν την Ελλάδα μετά τον εμφύλιο πόλεμο και πρόσθεσε ότι με «τον τρόπο αυτό», ο ίδιος «βιώνει το γεγονός αυτό».

Η έκθεση αφορά στους «Σλαβομακεδόνες» που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα την περίοδο 1944-1949.

Την άμεση απόσυρση της αφίσας που απεικονίζει την ελληνική σημαία ζήτησε ο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος. Πολύ ήπια αντίδραση. Κανονικά θα έπρεπε να δηλώσει η ελληνική κυβέρνηση ότι όχι μόνο σταματάει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για το όνομα, αλλά και διακόπτει οποιουδήποτε είδους σχέση με τα Σκόπια μέχρι η επίσημη ηγεσία των Σκοπίων να αναρτήσει αφίσες (ακριβώς πάνω από τις προσβλητικές) όπου θα δηλώνει μία ειλικρινή συγγνώμη προς την Ελλάδα. Τότε μόνο θα μας σεβαστούν. Διαφορετικά, καταλήγουμε το κλωτσοσκούφι της εξωτερικής πολιτικής ενός κρατιδίου που αυτοδιαλύεται.

Θυμίζω πως μόλις πριν από 4 ημέρες ο υπ. Εξ. Αντόνιο Μιλόσοσκι κατηγόρησε τη χώρα μας για καταπάτηση των δικαιωμάτων «της Τουρκικής, της Αλβανικής και της Μακεδονικής μειονότητας».

Η Βαρδαρία επιμένει στην αδιάλλακτη και προκλητική στάση της. Έχει όμως και η εθνική μας αξιοπρέπεια κάποια όρια. Δεν μπορούμε λοιπόν να δηλώνουμε πως πάγια ελληνική θέση την «οικοδόμηση σχέσεων συμμαχίας και αλληλεγγύης» και να μιλάμε για «έμπρακτο σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ χωρών και λαών», όταν οι γείτονες μας εξακοντίζουν απανωτές προσβολές.

Κυρίες και κύριοι στο υπ. Εξωτερικών. Προσέξτε… Η Ελληνική Ιστορία θα σας κρίνει. Και είναι πάντα αμείλικτη με όσους με πράξεις ή παραλείψεις τους την προσβάλλουν.

http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=648&Itemid=1

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1/4/1955 - 1/4/2008 = 53 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣ - EOKA

Σημερα ειναι μια μεγαλη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ γεματο δοξα και τιμη, ειναι η εναρξη του απελευθερωτικου αγωνος της ΚΥΠΡΟΥ μας εναντιον των βρεττανων (αγγλων) , προς τιμη των νεκρων (πολλοι ηταν μαθητες -ακομη και δεκαεπταχρονοι) παλληκαριων ,αισθανομαι -το λιγωτερο που θα μπορουσα να κανω- την υποχρεωση να σας αφιερωσω την πρωτη διακηρυξη που σαν τετοια ημερα επεφτε πριν 53 χρονια σε καθε γωνια της Κυπριακης γης....

ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΡΙΒΑ (ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ) :

''Με την βοηθεια τοιυ Θεου, με πιστιν εις τον τιμιον αγωνα μας, με την συμπαρασταση ολοκληρου του Ελληνισμου και με την βοηθεια των Κυπριων ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΙΝ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ, με συνθημα εκεινο που μας κατελειπαν οι προγονοι μας ως ιεραν παρακαταθηκη ''Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ''.

Απο τα βαθη των αιωνων μας ατενιζουν ολοι εκεινοι οι οποιοι ελαμπρυναν την Ελληνικη ιστορια δια την διατηρηση της ελευθεριας των, οι Σαλαμινομαχοι, οι τριακοσιοι και ο Λεωνιδας, οι νεωτεροι του Αλβανικου επους.

Μας ατενιζουν οι αγωνιστες του 1821 οι οποιοι μας εδιδαξαν οτι η απελευθερωσις απο τον ζυγο δυναστου , αποκταται παντοτε με ΑΙΜΑ.

Μας ατενιζει ακομη συμπας ο Ελληνισμος ο οποιος μας παρακολουθει με αγωνια αλλα και ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.

Ας απαντησουμε λοιπον με εργα οτι θα γινουμε 'ΠΟΛΛΩ ΚΑΡΡΟΝΕΣ'' τουτων.

Ειναι καιρος να δειξουμε εις τον κοσμον οτι εαν η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ειναι ΑΔΙΚΟΣ και εν πολλοις ΑΝΑΝΔΡΟΣ , η Κυπριακη ψυχη ειναι γενναια. Εαν οι δυναστες μας δεν θελουν να αποδωσουν την λευτερια μας , μπορουμε να την διεκδικησουμε με τα ιδια μας τα χερια και το αιμα μας.

Ας δειξουμε εις τον κοσμο ακομη μια φορα οτι και του σημερινου του Ελληνος 'ο τραχηλος ζυγον δεν υπομενει'.

Ο ΑΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ. Ο δυναστης διαθετει τα μεσα και τον αριθμον.
ΗΜΕΙΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ. Εχουμε το ΔΙΚΑΙΟΝ με το μερος μας. Γιαυτο θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑΙ, Ατενισαμε το εργο σας. Εναι αισχος στον εικοστο αιωνα οι λαοι να χυνουν το αιμα τους για να αποκτησουν την λευτερια τους, το Θειον αυτο δωρο για το οποιο και εμεις πολεμησαμε παρα το πλευρον των λαων σας και για το οποιο εσεις, τουλαχιστον, διατεινεσθε οτι πολεμησατε εναντιον του ναζισμου και του φασισμου.

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΥΡΙΣΚΕΣΘΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ :
EΜΠΡΟΣ ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ .

ΕΟΚΑ
Ο Αρχηγος ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ)



ο Αγων ειχε ξεκινησει , και ηταν δαφνοστεφης και κερδοφορος , σε 5 χρονια ο δυναστης εγκατελειψε το νησι
και μεχρι σημερα προσπαθει να επανελθει με διαφορους ΑΥΝΑΝ, ΓΕΩΡΓΑΚΗΔΕΣ ,ΑΛ(Α)ΒΑΝΟΥΣ,
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΔΕΣ ,ΜΠΙΣΤΗΔΕΣ, ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΔΕΣ ΚΛΠ αλλα εις ματην....

Οι τιμώμενοι αγνωνισται
Τα ονόματα των 108 ηρώων που θα τιμηθούνται αιωνιως είναι τα ακόλουθα: Αβρααμίδης Ανδρέας, Αλεξάνδρου Βασίλης, Αναξαγόρα Κώστας, Αναστάση Γεώργιος, Αναστάση Γιακουμής, Αναστάση Δημητράκης, Αυξεντίου Γρηγόρης, Βλάμης Ανδρέας, Γιωργάλλας Μιχαήλ, Γεωργιάδης Παναγιώτης, Γεωργίου Ανδρέας (Διερώνα), Γεωργίου Ανδρέας (Αναρίτα), Γεωργίου Νίκος, Γεωργίου Γεώργιος Ιωνά (Λύση), Γιάγκου Νικόλαος, Γιάλλουρος Πετράκης, Γιαννή Ιωάννης Στυλιανού, Δημητριάδης Δημητράκης, Δημητρίου Ανδρέας, Δράκος Μάρκος, Επιφανίου Ανδρέας, Ευαγόρου Νίκος, Ζάκος Ανδρέας, Ζάνου Σάββας, Ζαχαρία Παναγιώτης, Ζήνωνος Θεόδωρος, Ηλιάδης Πέτρος, Ηροδότου Δήμος, Θεοφάνους Νίκος, Ιωάννου Νικόλας, Καϊλή Μ. Σιάλος, Καλαϊτζή Χαράλαμπος, Καννάουρος Χριστόδουλος, Καραντώνης Νίκος, Καραολής Μιχαλάκης, Κάρυος Ανδρέας, Kάρυος Γεώργιος, Κάσπης Παναγιώτης, Κατελάρης Παντελής, Κκέλης Χρίστος, Κόκκινος Πάτροκλος, Κολοκάση Κυριάκος, Κουκκής Μιχαήλ, Κουτσόφτας Μιχαήλ, Κυπριανού Πετράκης, Κωνσταντίνου Αλέκος, Λένα Στυλιανός, Λοΐζου Κώστας, Λουκά Λουκάς, Μάτσης Κυριάκος, Μαυρομμάτης Στέλιος, Μιχαήλ Γεώργιος, Μιχαήλ Χαράλαμπος, Μιχαήλ Χαρίλαος, Μούσκος Χαράλαμπος, Μυλωνά Χρύσανθος, Νικολάου Γεώργιος, Νικολάου Ιωνάς, Νικολάου Μιχαήλ, Ξενοφώντος Ευστάθιος, Ξενοφώντος Πρόδρομος, Ονησιφόρου Ανδρέας, Παλληκαρίδης Ευαγόρας, Παναγή Βάσος, Παναγίδη Ανδρέας, Παναγίδη Χριστοφής, Παναγιώτου Ανδρέας, Παντελή Μόδεστος, Παπαβερκίου Γεώργιος, Παπαγεωργίου Λουκία, Παπακυριακού Ηλίας, Παπαχριστοφόρου Ευαγόρας, Παρασκευά Ανδρέας, Παρίδης Μιχαλάκης, Πατάτσος Ιάκωβος, Πατσαλίδης Ανδρέας, Πεττεμερίδης Χαράλαμπος, Πίττας Φώτης, Ροτσίδης Σάββας, Σακκά Καλλής, Σαμάρας Χρίστος, Σουρουκλής Ανδρέας, Σουρουλλά Αναστάσιος, Σοφοκλέους Τάκης, Στυλιανίδης Σταύρος, Στυλιανού Γεώργιος, Στυλιανού Μιλτιάδης, Στυλιανού Πλάτων, Συμεού Παναγιώτης, Τουμάζου Παναγιώτης, Τουμάζου Τουμάζος, Τριταίου Στέλιος, Τσαγγάρη Σωτήρης, Τσιάρτας Χρίστος, Φιλιππίδης Χαράλαμπος, Φραντζέσκου Αρτέμιος, Χαραλάμπους Αριστείδης, Χαραλάμπους Γεώργιος, Χαραλάμπους Γεώργιος (Άγιο Επιφάνιο Φλάσου), Χαραλάμπους Δημήτρης, Χ’’ Γιακουμή Σπύρος, Χατζηθεοδοσίου Γιασουμής, Χατζηθεοδοσίου Θεοδόσης, Χατζηκυριάκου Μιχαήλ, Χριστοδουλίδης Ιάκωβος, Χριστοδούλου Δημήτριος, Χριστοφόρου Γεώργιος, Χρυσοστόμου Παναγιώτης.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ / ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ
ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ
ΕΝΩΣΙΣ - ΚΥΠΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

aisxos.
ti na sxoliasei kaneis.
autos einai o politismos tous