Ο Absolut κόσμος της Νέας τάξης

Εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα"
20 Απριλίου 2008, σελ. 8


Η καινούργια διαφήμιση της Σουηδικής Absolute vodka στο Μεξικό προκάλεσε τον θυμό και τις αντιδράσεις των Αμερικανών, επειδή παρουσιάζει έναν χάρτη του 19ου αιώνα, όπου οι μισές ΗΠΑ ανήκουν στο Μεξικό.

Ο χάρτης δείχνει τα σύνορα των δύο χωρών πριν τον μεταξύ τους πόλεμο του 1846-1848, όταν η Καλιφόρνια, η Νεβάδα, η Αριζόνα, το Νέο Μεξικό και πολλές αμερικανικές Πολιτείες ήταν Μεξικανικές. Αυτό όμως που ξεσήκωσε τους Αμερικανούς ήταν το σλόγκαν "In an Absolut World", δηλαδή ότι σε «έναν Absolut κόσμο» τα σύνορα πρέπει να είναι έτσι.

Αν και η διαφήμιση δεν προβλήθηκε στις ΗΠΑ, τα αμερικανικά μέσα την διέδωσαν και μετά από χιλιάδες μηνύματα στο blog της Absolut που απειλούσαν με μποϋκοτάζ της βότκας από τους Αμερικανούς, η Absolut αναγκάστηκε να αποσύρει τη διαφήμιση.

Φαίνεται λοιπόν πως σε τέτοια ζητήματα δεν είναι ευαίσθητοι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι Αμερικανοί ενοχλούνται να βλέπουν αλλαγμένο τον χάρτη τους και αντιδρούν αμέσως με μποϋκοτάζ.

Οι Αμερικανοί μάλιστα είναι περισσότερο ευαίσθητοι, καθώς δεν επιτρέπουν ούτε στη φαντασία του διαφημιστή μίας βότκας να υπαινίσσεται τον αλυτρωτισμό μίας γειτονικής χώρας εναντίον τους.

Οι ίδιοι βέβαια στα πλαίσια του «Absolut World» της Νέας Τάξης που θέλουν να επιβάλλουν, ενθαρρύνουν τους Σκοπιανούς να επαναχαράσσουν χάρτες επεκτατικούς σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας και αναγνωρίζουν ανερυθρίαστα επισήμως «μακεδονική εθνότητα».

Όλα αυτά μαζί με την εμμονή του Αμερικανού Προέδρου και σωρεία άλλων αξιωματούχων των ΗΠΑ να αναφέρονται σε «Μακεδονία» και «Μακεδόνες» ακυρώνει την αξιοπιστία του διαπραγματευτικού τους ρόλου.

Οι αγγλομαθείς μπορείτε να παρακολουθήσετε σχετικά video στο youtube αρχίζοντας από αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=0Oi7JEObPVA&feature=related

Δεν υπάρχουν σχόλια: