Εκεί όπου καίγονται βιβλία...

"Εκεί όπου καίγονται βιβλία, θα καούν σύντομα και άνθρωποι"
Χάινριχ Χάινε

Την εβδομάδα που πέρασε, επανειλημμένα ο "πατριωτικός χώρος" έγινε στόχος διαφόρων ακροαριστερών και αναρχικών. Νεαροί συναγωνιστές στα πανεπιστήμια έπεσαν θύματα τραμπουκισμού από οργανωμένες και εξοπλισμένες ομάδες κουκουλοφόρων. Άλλη ομάδα κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας κατέστρεψε δύο βιβλιοπωλεία, τα οποία αντιστέκονται στο πνεύμα της παγκοσμιοποίησης και τολμούν να μιλούν για Ελλάδα:

1. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ της 5ης Ιουνίου οι συμμορίες της Άκρας Αριστεράς επιτέθηκαν για μία ακόμα φορά εναντίον βιβλιοπωλείων στο κέντρο της Αθήνας. 35 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων «Πελασγός» στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, τραυματίζοντας τον εκδότη Γιάννη Γιαννάκενα και πυρπολώντας ολοσχερώς το βιβλιοπωλείο. Στην συνέχεια επιτέθηκαν και πυρπόλησαν το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων «Γεωργιάδη» (για ενδέκατη φορά) στην οδό Σόλωνος.

Οι ακροαριστεροί συμμορίτες κυκλοφορούσαν επί ώρα στο κέντρο της Αθήνας με ρόπαλα, βόμβες μολότωφ, μπιτόνια με βενζίνη, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη από τις αρχές. Είναι προφανές πως οι ενέργειές τους έχουν την ανοχή, αν όχι την ενεργή κάλυψη, του ίδιου του κράτους.

Ήταν άραγε τυχαίο που μετά την όξυνση στην βουλή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ, ακροαριστεροί "πολιτοφυλακές" ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας καίγοντας και σπάζοντας;

2. Το μεσημέρι της 5ης Ιουνίου μέλη της Φοιτητικής Οργάνωσης Συναγερμού μαζί με τον πρόεδρο της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννη Παναγιωτακόπουλο που βρέθηκαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση των φοιτητών, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση ροπαλοφόρων μελών των ΕΑΑΚ και του ΔΙΚΤΥΟΥ. Αποτέλεσμα ο τραυματισμός του προέδρου της ΝΕ.Ο.Σ. και ενός φοιτητού μέλους της Φ.Ο.Σ.

Η άνανδρη επίθεση 30 πλήρως εξοπλισμένων τραμπούκων εναντίον φυσικά άοπλων φοιτητών, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται τις έννοιες της δημοκρατίας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών οι ομάδες της Άκρας Αριστεράς, που λυμαίνονται τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα.

3. Θυμίζουμε την επίθεση κατά των γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. και του βουλευτή Ηλία Πολατίδη έγινε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Απριλίου 2008. «Άγνωστοι» επιτέθηκαν με αυτοσχέδιες «βόμβες» με κόκκινη μπογιά προκαλώντας ζημιές στην είσοδο του κτιρίου, στις πινακίδες του κόμματος, στην Ελληνική Σημαία, καθώς και στα γειτονικά εμπορικά καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Το αποκρουστικό γεγονός της βεβήλωσης της Ελληνικής Σημαίας είναι δηλωτικό του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχονται οι δράστες. Αυτή τη φορά οι «γνωστοί άγνωστοι» άφησαν προκηρύξεις με υπογραφή «αλληλέγγυοι απάτριδες». Προφανώς οι αγώνες του κόμματος του ΛΑ.Ο.Σ. και του βουλευτή Σερρών Ηλία Πολατίδη υπέρ της Πατρίδος και εναντίον της παγκοσμιοποίησης και των σχεδίων της Νέας Τάξης Πραγμάτων ενοχλούν.


Η ελληνική κοινωνία έχει σιχαθεί τόσο τις πρακτικές αυτές των κουκουλοφόρων όσο και αυτούς που τις καλύπτουν. Πρέπει όλοι να τεθούν επί των πολιτικών και ποινικών ευθυνών τους. Οι αρχηγοί κομμάτων που τους συγκαλύπτουν, οι πρυτάνεις που τους παραχωρούν χώρους στα πανεπιστήμια, οι δήμαρχοι που τους δίνουν δημόσιους χώρους για να τους μετατρέπουν σε γιάφκες.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους συναγωνιστές και συμπολίτες μας που υπέστησαν την μήνι του παρακράτους. Τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δεν πτοούν κανένα, αλλά χαλυβδώνουν την βούληση για συνέχεια με μεγαλύτερη ένταση του Αγώνα. Η Δημοκρατία θα νικήσει, η Ελευθερία των Ιδεών θα επικρατήσει, η Τρομοκρατία των κουκουλοφόρων θα ηττηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: