«Όσοι ζωντανοί…»

Εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα"
6 Ιουλίου 2008, σελ. 3


Οποιοσδήποτε παρακολουθεί την ειδησεογραφία των τελευταίων εβδομάδων, σίγουρα έχει θορυβηθεί από την κλιμακούμενη πύκνωση των φαινομένων τρομοκρατίας και ωμής βίας κατά προσώπων, οργανώσεων και επιχειρήσεων που σκέπτονται και δρουν ελληνικά:

-Η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, συρόμενη από την ακροαριστερά, συναίνεσε στην απαγόρευση της συμμετοχής της Φοιτητικής Οργάνωσης του ΛΑ.Ο.Σ (Φ.Ο.Σ) στις φοιτητικές εκλογές της Νομικής Αθηνών.

-Η επίθεση ροπαλοφόρων τραμπούκων κατά του προέδρου της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ Γιάννη Παναγιωτακόπουλου και φοιτητών της Φ.Ο.Σ στο Πάντειο. Μάλιστα, το «Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου», με ανακοίνωση γεμάτη απειλές και ύβρεις, απαγορεύει σε κάθε φοιτητή της Φ.Ο.Σ να εκφράσει εντός του Πανεπιστημίου τις απόψεις του.

-Οι επιθέσεις και οι βανδαλισμοί στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ στις Σέρρες και δύο φορές στα Ιωάννινα.

πυρπόληση των βιβλιοπωλείων «Γεωργιάδης», «Πελασγός», «Ιερά Ελλάς» και «Νέα Θέσις», γνωστά τόσο για το βιβλία όσο και τη δράση των εκδοτών τους που θεωρούν αδιαπραγμάτευτο το όνομα και την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Συνδυάστε τα παραπάνω με τα εξής:
-Το «Πρώτο Θέμα» της 23/6 αποκαλύπτει έγγραφο της ΕΥΠ προς την κα Μπακογιάννη, το οποίο αφορά στην προκλητική δράση σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, του Αμερικανού προξένου στη Θεσσαλονίκη Hoyt Brian Yee, «ειδικού» σε θέματα διάλυσης κρατών, εκ των καθοριστικών παραγόντων της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατά τη διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Αυτός ο «κύριος» εγείρει θέμα τουρκικών, «μακεδονικών», βουλγαρικών, αλβανικών μειονοτήτων στη Δυτική Θράκη και στη Μακεδονία, των οποίων τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα «δήθεν» παραβιάζονται από την Ελλάδα που «ασκεί τρομοκρατική δράση εναντίον τους».

-Μέσα σε δέκα μέρες πραγματοποιήθηκαν τρεις εκδηλώσεις υπέρ των θέσεων των Σκοπίων -στα Εξάρχεια, στο Πολυτεχνείο και στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων- με τη συμμετοχή πολιτευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και με τους "αναρχικούς" να περιφρουρούν απειλητικά, ώστε να μην εκδηλωθεί κάποια αντίθετη άποψη.

Τα ερωτήματα είναι εύλογα και αμείλικτα:
Το Πολυτεχενείο και το Εργατικό Κέντρο, είναι δημόσια κτίρια. Ποιος άραγε δίνει άδεια να γίνονται σε αυτά εκδηλώσεις υπέρ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», όπως την αποκαλούν οι διο5ργανωτές; Γιατί κανείς δεν εγκαλεί τον υπεύθυνο; Το υπ. Εξωτερικών δεν νιώθει ότι θίγεται;

Πώς ανέχονται οι πανεπιστημιακές αρχές την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου ιδεών από μία μικρή μειοψηφία αριστεριστών; Ειδικά η Πρυτανεία του Παντείου οφείλει να εξηγήσει για ποιους λόγους έχει παραχωρήσει τον χώρο του Πανεπιστημίου να λειτουργεί ως γιάφκα εξόρμησης τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και εκκολαπτήριο ανθελληνικών ιδεών.

Αυτή η κραυγαλέα ανθελληνική συμμαχία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, αντιμιλιταριστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων σαν το antifa, «Ιού» της Ελευθεροτυπίας, της ιστοσελίδας indymedia, "αναρχο-αριστερών", Σκοπιανών διανοουμένων και πρακτόρων, Αμερικανών διπλωματών, αλλά και οι φωνές που μιλούν ανοικτά για τον ενεργό χρηματοδοτικό ρόλο του George Soros δεν κάνουν εντύπωση σε κανέναν στο υπ. Εξωτερικών; Τίποτα από αυτά δεν βρίσκουν ύποπτο και ανησυχητικό; Και η κλιμακούμενη βία προς κάθε αντίθετη φωνή γιατί μένει προκλητικά ατιμώρητη;

Θα περίμενε κανείς ότι το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται θα προκαλούσε την οργισμένη αντίδραση των μμε, των κομμάτων, των πολιτικών νεολαιών και των φοιτητικών παρατάξεων. Μάταια. Ο πατριωτισμός σήμερα διώκεται από το αριστερό παρακράτος που τυγχάνει ασυλίας από το «δεξιό κράτος».

Μόνος ο ΛΑ.Ο.Σ και το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» καταδίκασαν απερίφραστα με συνέντευξη Τύπου (2/7) τα πρόσφατα φαινόμενα βίας που στρέφονται κατά της διακίνησης των εθνικών ιδεών στη χώρα μας. Καλούν δε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αποδοκιμάσουν όλες τις πράξεις βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται εναντίον οποιουδήποτε πολιτικού και ιδεολογικού χώρου.

Εύστοχα φρονώ, γιατί η σιωπή είναι συνενοχή. Η χρήση βίας αποτελεί ίδιον τριτοκοσμικών καταστάσεων και η όποια συγκάλυψή της θα αποτελέσει την απαρχή πολλών δεινών για τον τόπο.

Άλλωστε, έχει αποδειχθεί ιστορικά πως η αριστερά στην Ελλάδα, όποτε θεώρησε ότι οι συγκυρίες την ευνοούν, δεν δίστασε να καταφύγει στη βία ούτε να συνάψει ανίερες συμμαχίες με τους εχθρούς της Πατρίδας μας, προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία τότε, για να διατηρήσει την ιδεολογική της ηγεμονία σήμερα.

Μόνη λύση η συσπείρωση όλων όσοι σκεπτόμαστε και δρούμε ελληνικά. Κανείς δεν περισσεύει. Οφείλουμε, παραμερίζοντας τις όποιες πικρίες του παρελθόντος, τις φιλοδοξίες, τις ιδεολογικές ή τις κομματικές-παραταξιακές διαφορές να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σε μία γροθιά αυτόν το θίασο -ελληνόφωνων ή μη- έμμισθων πρακτόρων και πλανημένων ιδεολόγων, που αριστοτεχνικά ενορχηστρωμένος επιβουλεύεται την Ελληνικότητα και δρα ανενόχλητος κατά της Μακεδονίας μας. Το επιβάλλει η Ελληνοπρέπεια μας.

παρακαλώ να μεγεθύνετε με διπλό κλικ τις μεσαίες φωτογραφίες-αφίσες, για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την απροκάλυπτα πρωταγωνιστική συμμετοχή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ -αλλά και των υπολοίπων- στην εκδήλωση υπέρ της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" όπως την αποκαλούν οι διοργανωτές της

Δεν υπάρχουν σχόλια: